Evitar que entren en el seu habitatge habitual mentre està de vacances és quasi inevitable i, encara que contractar un servei d’alarmes pot previndre la major part d’aquests assalts, el seu preu ronda els 50 euros al mes i sol estar lligat a una permanència de fins a dos anys. Per això, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) apunta cinc mesures que no impliquen la contractació d’aquesta mena de serveis.

Dues mesures gratuïtes que redueixen a la meitat el risc de robatori:

  • Tancar bé portes i finestres, fins i tot encara que estiguen en altura: els lladres poden grimpar per les canonades exteriors.
  • No deixar senyals que indiquen que la casa està buida. No baixe totes les persianes i connecte un llum amb temporitzador a la nit, programe la ràdio i demane a algun veí que reculla el correu de la bústia.

Altres tres mesures que milloren fins a set vegades la protecció de la llar:

  • Posar reixes en les finestres o, millor encara, finestres oscil·lobatents amb cristall doble laminat, difícils de trencar.
  • Instal·lar una porta cuirassada o bé una blindada amb planxes i platines de reforç d’acer, més barata.
  • És important que el cilindre del pany porte un escut de seguretat resistent al trepant; i que la clau siga amb disseny d’osques antibumping.
  • En qualsevol cas, OCU recorda que els assalts als habitatges són menys freqüents del que puga semblar. Segons les dades del Ministeri d’Interior, el nombre de robatoris amb força va descendir durant la pandèmia.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia