Bétera compta ara amb un servei meteorològic personalitzat amb la instal·lació de dues estacions meteorològiques en el municipi. Aquesta actuació permetrà una major predicció meteorològica davant fenòmens ambientals adversos. Aquests serveis permeten al consistori mantindre’s al dia sobre el temps i preveure, de manera més immediata, la incidència de greus situacions d’inestabilitat per a minimitzar l’impacte a Bétera.

Prevenció i alerta a la ciutadania són dos dels avantatges que ofereix la instal·lació d’aquestes estacions que estan situades a la Casa de la Cultura, així com també a la urbanització Torre en Conill. Aquestes estacions possibiliten una via directa d’informació meteorològica a l’àrea municipal de Medi Ambient amb suficient marge de temps per a implementar qualsevol tipus de mesura i actuació en la població.

A més, un dels beneficis que ofereix aquest servei meteorològic és que els veïns i veïnes de Bétera podran sol·licitar a través de l’Ajuntament informes detallats per a poder reclamar a les asseguradores qualsevol possible mal patit, produït per algun episodi sever que haja afectat la localitat. També es pretén que siga un benefici directe per als agricultors de Bétera que, any rere any, pateixen les conseqüències climatològiques adverses.

L’obtenció d’aquests informes, per tant, permetrà documentar de manera fefaent els fets ocorreguts enfront de les asseguradores. Es tracta així, d’un servei que es complementa amb l’obtenció de dades que permeten a la ciutadania conéixer millor el clima per a gaudir de l’oci i el temps lliure en el municipi.

Aquestes dues estacions meteorològiques municipals estan programades per a enviar alertes quan detecten algun valor que puga comportar risc manifest per a la població com a pluja intensa, vent fort, altes temperatures, situació de risc d’incendis.

Això permetrà al Consistori estar advertit de manera immediata de la intensitat del fenomen que s’estiga produint en el terme municipal de Bétera amb independència d’on et trobes o de l’hora del dia en què es produïsca l’episodi, permetent un major grau de resposta i rapidesa en les actuacions municipals.

Més enllà d’això, el servei meteorològic que ofereixen aquestes estacions permet obtindre una informació precisa, no sols de fenòmens severs, sinó d’informació de cara a tots aquells actes municipals de caràcter cultural, festiu, turístic, gastronòmic o lúdic que s’organitzen al llarg de l’any per a poder decidir i programar-los amb les majors garanties possibles i aconseguir l’èxit dels esdeveniments programats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia