La radiació solar pot interferir amb la medicació dels pacients amb malaltia inflamatòria intestinal, fent-los fotosensibles i generant reaccions de toxicitat o inflamació.

La foto-protecció és una mesura de prevenció que els experts ens recorden constantment quan arriben aquests mesos de l’any. No sols és important per a evitar taques o arrugues superficials en la pell sinó també per a previndre malalties més severes com pot ser el càncer de pell. A més, en pacients amb patologies cròniques amb medicació, com és el cas de la malaltia inflamatòria intestinal, l’exposició solar pot interferir generant reaccions al·lèrgiques o inflamacions.

Davant aquesta situació, el dermatòleg del centre hospitalari citat adverteix que la solució no resideix a deixar de costat la medicació durant la temporada estival, ja que detindre el tractament poden provocar la perduda de la seua eficàcia en el control de la malaltia o fins i tot generar ‘efecte rebote’, que significa que el pacient es posa alguna cosa pitjor que quan va començar a prendre la medicació amb la qual tenia controlats els símptomes. L’única solució és la foto-protecció.

Per això, el Dr. Alfaro recomana que aquests pacients previnguen les cremades que el sol pot provocar en la pell aplicant-se factors de protecció superiors a 30, ja que a partir d’aquest grau es bloqueja aproximadament el 92%-93% de la radiació solar que ens arriba a la pell. A més, no sols cal tindre en compte el factor de la protecció, sinó que aquests pacients, igual que la resta de les persones que passen temps prologat al sol, “deuen re-aplicar-se el filtre solar cada 2 hores ja que la suor, el frec amb les peces de vestir i altres factors externs fan que la protecció es vaja perdent”, conclou.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia