El veí de Serra i membre del CEA Bétera. TriatlóHéctor Català ha quedat subcampió en Triatló en els jocs paralímpics de Tòquio aquesta matinada (a les 01.30 hores, en hora espanyola), aconseguint la medalla de plata.

Acompanyat del seu guia Gustavo Rodríguez, ha sigut el primer triatleta valencià a competir en uns jocs paralímpics.

El company del CEA Bétera va obtindre la plaça després de proclamar-se campió del Món en Lausanne 2019 i, així, va veure realitzat el seu somni de participar en els jocs i el dur treball realitzat durant aquest temps s’ha traduït en el segon lloc de triatló.

Segons els experts, Héctor i el seu guia Gustavo, van saber anar de menys a més per a acabar remuntant en la carrera a peu cap a una valuosa medalla de plata.

Català i Rodríguez van eixir novens de l’aigua i van iniciar la transició de la bicicleta a la carrera a peu en la sisena posició. A poc a poc, van anar sobrepassant rivals per a finalitzar segons a 55 segons dels campions. En el seu camí cap a la plata, Catalá va avançar a l’altre participant espanyol en la prova, José Luis García. El madrileny i Pedro Andújar van començar millor i van arribar a anar segons en el tram de bicicleta, però una penalització i la baixada que va patir García en la carrera a peu els va deixar en la setena plaça.

Des de Betera.com li volem donar l’enhorabona a Héctor Català i a Gustavo Rodríguez per la seua gran victòria.

Els jocs paralímpics de Tòquio continuen disputant-se fins al pròxim 5 de setembre. Aquests Jocs Paralímpics compten amb 21 seus de competició repartides sobretot en dues zones de la ciutat: la d’Heritage (7), que compta amb algunes instal·lacions usades en 1964, i la de la Badia (11), amb un disseny urbà més avantguardista. Fora d’aquestes dues àrees es disputen el tir (en el Camp de Tir d’Asaka), el ciclisme en carretera (en el Circuit Internacional de Fuji) i el de pista (en el Velòdrom d’Izu).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia