La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en roda de premsa per a informar sobre la situació actual de la pandèmia per coronavirus en la Comunitat Valenciana i sobre les mesures preventives durant la celebració d’esdeveniments populars.

Durant la seua compareixença, Barceló ha assenyalat que “realitzarem una modificació puntual i molt específica de l’última resolució publicada per Sanitat el passat 14 d’agost”. Aquesta modificació afecta principalment a aquelles mesures relatives a les celebracions, els esdeveniments o concentracions de persones.

Per tant, Barceló ha anunciat que “es podran realitzar celebracions populars, desfilades, espectacles itinerants o similars en la Comunitat Valenciana sempre que es complisquen de manera estricta una sèrie de condicions de seguretat sanitària, que en breu seran publicades en el DOGV”.

Principalment, la consellera de Sanitat ha manifestat que “durant les celebracions d’esdeveniments populars o similars serà obligatori l’ús de la màscara en tot moment, fins i tot a l’aire lliure”.

A més, la distància interpersonal de seguretat en activitats estàtiques ha de garantir una distància de 1,5 metres i les itinerants hauran de realitzar-se evitant qualsevol tipus d’aglomeració. Per això, els itineraris tradicionals hauran de modificar-se en cas de no garantir la seguretat sanitària de l’acte.

Així mateix, la consellera ha remarcat que “no es podran realitzar revetles, discomòbils, karaokes i similars, i tampoc es permet el ball, ni en exteriors ni en interiors”.

En aquest sentit, Barceló ha assenyalat que “en aquests moments, en la Comunitat Valenciana anem pel bon camí en la lluita contra la pandèmia i la vacunació avança a bon ritme, però no podem relaxar-nos gens ni mica”.

Mesures vigents

Cal assenyalar que, en aquests moments, al marge de les modificacions anunciades per la consellera de Sanitat continuen vigents totes les restriccions contemplades en l’última resolució de mesures generals, així com les incorporades en ser avalades pel TSJ de limitar a 10 el numere de persones que poden reunir-se i la mobilitat nocturna en 68 municipis.

Quant a l’àmbit de l’hostaleria, cal recordar que el tancament està establit a les 00.30 de la matinada i que el nombre màxim de persones per taula és de 6 a l’interior i 10 persones a la terrassa. En aquest sentit, Barceló ha indicat que “qualsevol activitat assimilable a la d’hostaleria i restauració, que es realitze per part d’entitats festeres, ha de complir escrupolosament amb la normativa vigent per al sector”.

Actualment, en interiors l’aforament en aquests casos és del 50% amb una distància mínima entre taules de dos metres, i del 100% en terrasses amb una distància de 1,5 metres.

Per això, la consellera ha volgut realitzar una crida a la prudència i a la responsabilitat, “la pandèmia no ha acabat i hem d’actuar amb sentit comú i amb responsabilitat, per la qual cosa els esdeveniments populars no han de realitzar-se com estem acostumats, i tampoc les festes falleres. Ja tindrem temps per a això”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia