L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha ampliat fins al 30 de juny de 2023 el termini perquè les indústries de la Comunitat puguen sol·licitar ajudes per a facilitar la introducció de mesures d’estalvi i eficiència energètica en les indústries de la Comunitat Valenciana.

La finalitat d’aquest programa és reduir els consums energètics i, per tant, les emissions de CO2 i altres emissions contaminants i aconseguir així la millora de la qualitat de l’aire i el respecte al medi ambient.

Aquestes ajudes estan dirigides a les xicotetes, mitjanes i grans empreses del sector industrial de la Comunitat i per a les quals actualment hi ha disponibles 14 milions d’euros.

Així doncs, el Ivace subvenciona aquelles iniciatives que contemplen inversions en substitució d’equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d’energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d’alta eficiència energètica.

Així mateix, també es dóna suport a la implantació de sistemes de gestió energètica amb ajudes tant per a la implantació d’elements de nivell de mesurament de les variables de consum d’energia, com per a la instal·lació dels elements de regulació i control dels paràmetres de procés i implementació dels sistemes informàtics per a l’anàlisi, regulació i control, així com per al funcionament òptim de les instal·lacions industrials.

El percentatge de subvenció, amb caràcter general és del 30% del cost, amb un límit màxim de 1,5 milions d’euros per projecte. Aquest percentatge pot aconseguir fins al 40% per a les pimes i el 50%, en el cas de les empreses menudes.

Segons ha explicat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, l’eficiència energètica té un paper “fonamental en la transició cap a nou model energètic i hem de redoblar els esforços per a consolidar una cultura de l’estalvi energètic en tots els sectors econòmics”.

Referent a això, ha posat l’accent que l’ús eficient de l’energia adquireix una “especial rellevància en el sector industrial, que concentra el 30% de tota l’energia consumida en la Comunitat Valenciana, i on la factura energètica incideix directament en la competitivitat de les nostres empreses”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia