(EFE) El paratriatleta Héctor Catalá, medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Tòquio i membre del CEA Bétera, serà nomenat fill predilecte de Serra (municipi del qual és veí).

Així ho va anunciar l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, en l’acte de recepció que la seua localitat natal va oferir a l’esportista després de l’èxit aconseguit juntament amb el seu guia Gustavo Rodríguez.

Catalá va arribar al poliesportiu municipal, que porta el seu nom des que en 2019 es proclamara campió del Món, per a ser homenatjat sobre un Dos Cavalls roig que el va passejar pels carrers més cèntrics de la població.

El públic congregat va aplaudir l’arribada del triatleta al so dels concordes de València de Padilla interpretada per músics de les dues bandes amb què compta la localitat, la Primitiva i la Unió Musical.

“El nom de Serra s’ha escrit en la història dels Jocs Olímpics. Cap persona de Serra ha arribat tan lluny com tu” va recalcar Tusón, que va apuntar que han decidit nomenar-li fill predilecte “pels valors que representa: esforç, sacrifici i treball”.

Per part seua, Catalá es va mostrar agraït i va expressar que se sent afortunat per comptar amb tot el suport del seu poble. “Aquesta medalla també és vostra”, va finalitzar el medallista olímpic.

El company de el CEA Bétera va obtindre la plaça per als Jocs Paralímpics de Tòquio després de proclamar-se campió del Món en Lausanne 2019 i, així, va veure realitzat el seu somni de participar en els jocs i el dur treball realitzat durant aquest temps s’ha traduït en el segon lloc de triatló.

Segons els experts, Héctor i la seua guia Gustavo, van saber anar de menys a més per a acabar remuntant en la carrera a peu cap a una valuosa medalla de plata.

Catalá i Rodríguez van eixir novens de l’aigua i van iniciar la transició de la bicicleta a la carrera a peu en la sisena posició. A poc a poc, van anar sobrepassant rivals per a finalitzar segons a 55 segons dels campions. En el seu camí cap a la plata, Catalá va avançar a l’altre participant espanyol en la prova, José Luis García. El madrileny i Pedro Andújar van començar millor i van arribar a anar segons en el tram de bicicleta, però una penalització i la baixada que va patir García en la carrera a peu els va deixar en la setena plaça.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia