La Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19 de la Generalitat Valenciana es reunirà dilluns que ve per a analitzar la situació de la pandèmia a la Comunitat Valenciana i decidir si relaxa algunes de les restriccions després de l’estabilització dels principals indicadors en les últimes setmanes.

A les 23.59 hores del dilluns finalitza la vigència de les restriccions actuals, que van entrar en vigor a les 00.00 hores del 17 d’agost, i que inclouen el toc de queda entre la 01.00 i les 06.00 hores en 68 municipis, inclosa la ciutat de València, i la prohibició que en ells les reunions socials superen les deu persones.

L’única modificació que s’ha introduït en elles és l’autorització, des de dissabte passat, que es puguen celebrar festes populars, incloses desfilades i cercaviles, amb requisits com que s’use en tot moment la màscara, tant per a participar en ells com per a veure’ls, i s’eviten les aglomeracions.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dijous als mitjans de comunicació que “cal ser molt prudents”, perquè encara que són “molt positius” les dades de vacunació contra el coronavirus i d’incidència acumulada, que ja ha baixat dels 200 casos per cent mil habitants, encara hi ha més de 300 hospitalitzats i continua havent-hi brots.

Per això, ha explicat el president, el dilluns en aquesta reunió s’adoptaran decisions “des de la prudència”, però amb l’objectiu que el 9 d’Octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana, aquest territori estiga ja immunitzat.

Puig ha posat l’accent que la pandèmia “ha sigut molt dura” i ho “està sent encara, perquè no ha acabat”, de manera que ha tornat a insistir en la necessitat que aquests dies de Falles es tinga “la màxima prudència” i es respecten “totes les normes” sanitàries.

“Que es faça festa, que es visiten els monuments, però amb la màxima seguretat”, ha reclamat el president, qui ha ressaltat que s’està “estabilitzant” la pandèmia i hi ha una clara acceleració de la vacunació, de manera que el 76% dels valencians ja està immunitzat i més del 88% ha rebut una dosi.

Puig ha insistit que toca ser “més corresponsables que mai”, i ha indicat que la societat valenciana necessita ara amb les Falles “cremar tot el que ha sigut aquest mal somni, aquest malson enorme que és la pandèmia”.

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha destacat en un comunicat, després de la seua reunió amb la consellera de Sanitat, “el to positiu i cordial de la reunió”, si bé els representants sectorials “prefereixen mantindre la seua prudència i cautela davant les propostes de la Conselleria” perquè “la deriva dels últims mesos no permet traslladar cap missatge d’acord, tenint en compte la deficient gestió de la crisi en relació als locals d’oci i espectacles”.

Segons les mateixes fonts, la consellera de Sanitat, Ana Barceló ha transmés que “el pròxim s’iniciarà el procés que ha de permetre avançar en la desescalada i en la recuperació de l’activitat, que s’ha d’aconseguir el 9 d’octubre”.

“La consellera s’ha compromés a traslladar la Comissió Interdepartamental les propostes del sector tant a nivell d’ampliació d’horaris i aforaments, la utilització del passaport sanitari o la recuperació de l’activitat del ball pròpia de les discoteques i locals d’oci”.

“Tenint en compte l’anterior, seran les decisions que puguen adoptar-se en la Comissió Interdepartamental del pròxim dilluns 6 el que hauria de permetre recuperar el clima de diàleg i confiança entre els representants de l’oci i els espectacles i la Generalitat Valenciana, superant el clima de confrontació actual”, han conclòs els representants de la patronal valenciana de l’oci nocturn.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia