(EFE) Els agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil van tindre coneixement de 151 incidents relacionats amb possibles delictes d’odi durant l’any passat, un 5% més que l’any anterior, i van detindre o van investigar a 47 persones per aquests fets, un 17% menys que en 2019.

Així ho recull l’Informe sobre l’Evolució dels Delictes d’Odi a Espanya corresponent 2020 publicat pel Ministeri de l’Interior i fet públic aquest divendres per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

La taxa de delictes d’odi per cada 100.000 habitants se situa en el 3% en la Comunitat Valenciana, el mateix percentatge que la mitjana nacional.

La majoria d’infraccions penals estan relacionades amb el racisme i la xenofòbia (58), ideologia (24) i discriminació per raó de sexe/gènere (24).

Després de conéixer les dades, la delegada del Govern en la Comunitat valenciana, Gloria Calero, ha destacat la importància que les “denúncies es presenten perquè aquests fets no queden impunes”.

En aquest sentit, ha llançat “un missatge als agressors, als quals fomenten l’odi al diferent, destinarem tots els recursos que estiguen al nostre abast per a perseguir aquests delictes. El seu odi no cap en una societat plenament democràtica com la nostra”.

Per províncies, en la de València les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat van tindre coneixement de 95 fets relacionats amb delictes d’odi, a Alacant 37 i a Castelló 19.

En 2020 els agents van detindre o van investigar a 27 persones a les comarques de València, a 11 en les d’Alacant i a 9 en les de Castelló. El total de mates en la Comunitat Valenciana va ascendir a 130, 5 més que en 2019. Per províncies, a València es van comptabilitzar 80, a Alacant 34 i a Castelló 16.

En termes estatals, els delictes i incidents registrats l’any passat han descendit respecte a 2019. Els 1.401 fets registrats suposen una disminució del 17,9%, descens en el qual ha pogut influir el confinament patit per la població durant els mesos de març a juny de 2020.

No obstant això, els àmbits de delictes d’odi contra persones amb discapacitat (+69,2%), discriminació per raó de malaltia (+62,5%), discriminació per raó de sexe/gènere (+43,5%) i *antigitanismo (+57,1%) han patit un increment, mentre que els àmbits que disminueixen són els d’ideologia (-45,3), racisme/xenofòbia (-5,8%), contra l’orientació sexual i identitat de gènere (-0,4%) i antisemitisme (-40,0%).

El major percentatge dels fets registrats es concentra en els àmbits de racisme/xenofòbia i ideologia (57,9%), seguit de l’àmbit d’orientació i identitat sexual (19,8%).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia