(EFE) Un jove trans ha presentat una denúncia davant la Policia Nacional de València per una agressió per part d’un home que li va propinar punyades i puntades que li van causar hematomes en diverses parts del cos. Aquesta agressió va ocórrer la matinada del dimarts en l’avinguda Blasco Ibáñez de la ciutat de València.

Concretament, els fets van succeir a les 3.30 hores del dimarts i el jove agredit va presentar anit una denúncia per lesions, segons han confirmat fonts policials.

El jove trans de 21 anys va fer pública en les seues Xarxes Socials l’agressió que va patir per part d’un altre jove després de cridar-los “guapis” -el presumpte agressor estava amb un grup de persones- i aquest va entendre que li deia “marieta”, segons publica el diari Levante-EMV i ha comptat l’agredit també a la radiotelevisió valenciana À Punt.

La Policia Nacional ha obert una investigació per a esclarir les circumstàncies del succés i localitzar al presumpte agressor.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat el suport de la societat valenciana al jove i ha qualificat de “insuportable” l'”escalada de violència contra el col·lectiu LGTBI”.

Puig ha assenyalat en xarxes socials que “la resposta a aquesta escalada de violència contra el col·lectiu LGTBI ha de ser una qüestió d’Estat”. “Vull enviar tot el suport de la societat valenciana a Axel, estem al teu costat i som molts més”, ha manifestat.

La vicealcaldessa de València, la socialista Sandra Gómez, també s’ha pronunciat en afirmar que és “intolerable aquesta agressió i repugnant l’ona d’odi”, i assegura que València és una ciutat oberta, tolerant, lliure i diversa i “no hi ha cabuda per a aquesta barbàrie, ni hui ni mai”, segons ha publicat en Twitter.

En aquest sentit, cal recordar que fa uns dies vam publicar una informació en la qual s’indicava que  els agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil van tindre coneixement de 151 incidents relacionats amb possibles delictes d’odi durant l’any passat, un 5% més que l’any anterior, i van detindre o van investigar a 47 persones per aquests fets, un 17% menys que en 2019.

Així ho recull el Informe sobre l’Evolució dels Delictes d’Odi a Espanya corresponent 2020 publicat pel Ministeri de l’Interior i fet públic aquest divendres per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana. Podeu tornar a accedir a aquestes dades a través del següent enllaç: clic ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia