Com ja vam comentar en la notícia del resum del Ple Ordinari del mes de setembre (clic ací), dins de l’àrea de règim jurídic, es va donar compte de la correspondència oficial, assumptes i disposicions de caràcter general.

En aquest punt, el regidor municipal de Compromís, Joano Baudés va realitzar una consulta referida a dos registres d’entrada, dels quals ja s’havia parlat en altres sessions plenàries.

En primer lloc, Baudés va parlar del registre d’entrada de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EPSAR) de Bétera. “Ja vam comentar en el Ple de juny l’entrada d’un registre de l’EPSAR, indicant que no acceptava la depuració d’aigües residuals d’una urbanització que vam a acabar recentment: La R-21. És preocupant perquè, clar, acabar una urbanització i que directament l’EPSAR diga que no acceptarà la recollida de les aigües residuals d’aquesta urbanització… És un fet preocupant per a l’Ajuntament”, va comentar l’edil de Compromís.

“En el mes de juliol, vam veure un registre d’entrada de qui era l’agent urbanitzador on l’indicava a l’EPSAR que la solució que proposava era la inutilització d’embornals, perquè el problema que està ficant l’estació depuradora és que a través dels embornals d’aquesta urbanització entraran aigües pluvials les quals es mesclaran amb fecals i no accepta eixa mescla de pluvials amb fecals. Ho vam comentar en eixe ple i la regidora ens va indicar, o entenguérem, que aquesta tampoc era la solució que s’anava a proposar des de l’Ajuntament o que almenys els serveis tècnics nostres estaven valorant alguna classe d’actuació tècnica en aquella zona”, va explicar Baudés.

“Ho dic perquè, de moment, el que ha tornat a entrar és una resposta de l’EPSAR a l’agent urbanitzador, indicant una altra vegada que amb un simple escrit on diga que ell l’únic que vol fer és eliminar la recollida de pluvials d’aquella zona no ho van acceptar. Així, demanen un informe tècnic. A més, expliquen que, a conseqüència d’entrar en la R-21, les aigües residuals de Montesano i la Clocha del Sec Sud i que, per tant, demanen també aquests informes a l’Ajuntament”, va afegir el regidor.

“En el mes de juliol, vam indicar que era un tema greu que s’havia de solucionar amb urgència. Ho dic perquè hem vist que en la R-21 s’estan donant ja promocions urbanístiques en aquella zona i el problema que podem tindre, i que ja vam tindre en la R-6, és que donaren llicències d’obra a promocions en aquella zona i quan van acabar encara no teníem el col·lector fet i fou un problema jurídic important per a l’Ajuntament. No sé si s’ha valorat pels serveis tècnics o jurídics que es pot fer ací i si s’ha valorat el fet de paralitzar llicències d’obra”, va concloure Baudés.

La responsable d’Urbanisme, Aigües i recursos hidràulics, Eva Martínez, va indicar que “tampoc s’ha avançat massa perquè ha sigut agost i els tècnics no estan tots al 100%”. Des de l’Ajuntament, la tècnica està intentant que l’EPSAR accepte una solució perquè no s’hagen de tapar eixos embornals. Si no, l’agent urbanitzador haurà de fer una altra actuació de desviament d’aquestes aigües. Estem en eixe mateix punt. Lucia encara no m’ha comentat la resposta oficial per part de l’EPSAR. Hem parlat amb ells extraoficialment, no per escrit. No és el mateix fer una petició només per escrit que explicar el tema. Doncs, a més, de Montesano s’estan recollint les aigües no separatives de pluvials i de fecals i, no obstant, de la R-21 no ho accepten, va explicar Martínez.

“Hi ha embornals, els quals la tècnica entendria que es podrien tapar però no altres en els punts més baixos que, efectivament, des dels serveis tècnics sabem que eixa solució causaria problemes. És un poc la baralla que tenim amb l’EPSAR perquè el fet de tapar eixos embornals no siga una solució i que accepte la recollida en els embornals dels punts més baixos”, va concloure la responsable d’aquesta àrea.

A continuació, oferim les intervencions de Baudés i Martínez en aquest assumpte:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia