D’altra banda, dins també del segon punt de l’ordre del dia sobre la correspondència oficial, assumptes i disposicions de caràcter general, Joano Baudés també va preguntar per un registre d’entrada d’una empresa d’energia, la qual s’ha dirigit directament a la Conselleria demanant una instal·lació d’una planta fotovoltaica de 38.000 metres quadrats.

“També hem comentat en diverses ocasions diferents registres d’entrada en aquest Ajuntament d’empreses que s’han dirigit directament a l’Ajuntament. En aquesta ocasió, sembla que és una empresa que s’hi ha dirigit directament a Conselleria i no sé si és una de les que ja havia demanat per registre d’entrada a l’Ajuntament i vosté ens va comentar que estaven pensant si feien una reunió amb les empreses sol·licitants marcar algun criteri”, va comentar Baudés.

“També preguntar-li en quina situació es troba perquè també ens preocupa, sobretot perquè aquesta classe d’instal·lacions sembla que hi ha un boom i l’impacte visual i paisatgístic és important per al terme”, va prosseguir.

La responsable d’Urbanisme, Eva Martínez, va indicar que li agradaria treballar amb més rapidesa, “però els recursos de l’Ajuntament són els que són i nosaltres si una empresa pot licitar una llicència perquè està permés no podem, en un principi, dir-li que no ho faça. Sí que hauríem de fer un estudi del terme on sí que seria convenient instal·lar aquestes plantes d’energia solar que, per un costat, també són una solució al problema energètic general que tenim ara i per aquest motiu aquest boom de la sol·licitud de les plaques. Però, com ja he comentat en altres ocasions ací, hauria de ser d’una manera ordenada i no que instal·len on vulguen i sense un estudi previ on es contemple els llocs convenients que no afecte a unes urbanitzacions consolidades i en açò estem, però sé que no serà en un mes o en dos”, va afirmar Martínez.

A continuació, adjuntem un vídeo amb les diferents intervencions realitzades per part dels dos regidors en aquest assumpte referit a les plaques fotovoltaiques al municipi:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia