El Consell ha aprovat una declaració en la qual manifesta el seu compromís amb el moviment LGTBI i el seu rebuig als qui agredeixen a persones d’aquest col·lectiu i als discursos que fomenten aquestes agressions.

La declaració ha sigut aprovada en la reunió setmanal del ple del Consell i recull que les agressions que s’estan produint contra el col·lectiu de persones LGTBI han de tractar-se “com un problema social de caràcter comunitari” que es ve repetint en els últims temps.

“No parlem solament d’atacs a persones per la seua identitat o orientació sexual, perquè quan maten o agredeixen a una persona, ens estan agredint a tota la societat valenciana i, per tant, es tracta d’un problema gravíssim que ens interpel·la a tots”, assenyala.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha recordat que des del Govern valencià s’ha impulsat i aprovat un marc normatiu per a la protecció i la defensa de les persones d’aquest col·lectiu, amb l’aprovació de la Llei Trans i de la igualtat de les persones *LGTBI i amb la posada en marxa de les oficines Orienta d’assessorament i atenció integral en diferents àmbits.

El Consell, per tant, dona suport a les mobilitzacions convocades per a aquest dissabte, 11 de setembre, a València, Castelló, Gandia i Alcoi, ha manifestat Oltra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia