La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana ha posat en marxa la “Campanya contra Ceratitis Capitata Weid 2021”.
D’aquesta manera, des de l’àrea municipal d’Agricultura de Bétera, facilitarà als agricultors i agricultores del municipi el producte necessari per al tractament terrestre amb Spinosad per a les varietats primerenques de:
– Navelina
– Tomatera
– Orogrande
– Clementina Fina
– Washington Navel
– Navel Foyos
– Clemenules
– Nulessin
– Newhall
– Caracara
– Salustiana
– Nova
El període de sol·licitud s’ha obert aquest dilluns, 13 de setembre i fins al pròxim 23 de setembre.
El lloc i horari de sol·licitud serà en la Base d’Obres, de dilluns a divendres en horari de 12.00 a 14.30 hores.
Les dades necessàries per a la inscripció són les següents: varietat, nom i cognoms, DNI, nº de Polígon, parcel·la, hectàrees, edat de plantació i telèfon.

 

La Ceratitis capitata és una espècie de dípter braquícer de la família Tephritidae originària de la costa occidental d’Àfrica, on viuen espècies molt pròximes. Des d’allí es va estendre a zones amb climes temperats, subtropicals i tropicals dels dos hemisferis. Se’l considera una espècie cosmopolita per la dispersió mundial que actualment té deguda en gran manera a l’augment del comerç mundial de fruites.

Malgrat el seu origen se li sol denominar mosca mediterrània de la fruita, ja que és en aquests països del mediterrani on la seua incidència econòmica en els cultius és major. També se’l denomina a vegades simplement mosca de la fruita encara que aquest nom correspon a altres espècies de mosques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia