(EFE) La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) ha suspés cautelarment la decisió de la Generalitat Valenciana de limitar a un màxim de 20.000 espectadors l’aforament en els estadis de la Comunitat Valenciana que alberguen competicions professionals de futbol per considerar que el Consell no ha justificat aquesta mesura.

L’alt tribunal valencià estima així la mesura cautelar sol·licitada per la Lliga de Futbol Professional (LFP), que no qüestionava el límit del 60% de l’aforament màxim -contemplat en la resolució de la Conselleria de Sanitat per al període comprés entre els dies 7 i 27 d’aqueix mes-, sinó el límit afegit quant a la xifra total d’assistents.

Segons consta en la seua resolució, els magistrats no aprecien en la resolució administrativa ni en les al·legacions al recurs formulades per l’Advocacia de la Generalitat “cap motiu que justifique l’oportunitat del requisit acumulat a la limitació de l’aforament en el 60% de la capacitat de cada estadi de futbol, sí que recollida en l’acord del Consell Interterritorial de Salut d’1 de setembre”.

En aquest sentit, recorden que la resolució de Sanitat ja estableix tota una sèrie de mesures preventives per als estadis com l’exigència de mantindre un seient de distància en la mateixa fila, la sectorització dels accessos, l’ús de la màscara o el consum de beguda i menjar.

“Manca de sentit, com al·lega la representació de la Lliga, el resultat al qual s’arriba: que a partir d’una xifra l’espai disponible (relació de seients ocupats/buits) comence a incrementar-se, sense que existisca cap factor de risc que es justifique, donada la previsió de les altres mesures preventives”, precisa la Sala.

A més, exposa la Sala que “la reducció del nombres d’assistents a l’espectacle esportiu no sols implica perjudicis de naturalesa estrictament econòmica a la recurrent (i als clubs participants en la competició els interessos de la qual ve a representar), sinó a la pròpia magnitud (i el que porta amb si) de l’esdeveniment per raons que no fa falta ressenyar”.

El Tribunal també al·ludeix en l’acte, que pot ser recorregut en reposició, a la previsible evolució positiva de la pandèmia i del ritme de vacunació per a les primeres dates d’efecte d’aquesta mesura en els estadis de futbol valencià, el pròxim 17 de setembre.

“A la vista de la tendència evolutiva de la pandèmia, que en gran manera es correspon amb el percentatge de vacunació, és racionalment previsible que en les primeres les dates d’efecte de la mesura en els estadis de futbol valencians –pròxima jornada- l’evolució resulte positiva”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia