(EF) La mascareta serà obligatòria, fins i tot a l’aire lliure, en els actes de les Festes de Moros i Cristians, en les quals es tractarà de reduir al màxim la presència de públic, s’asseguraran les normes de distanciament social i totes les activitats comptaran amb una inscripció prèvia d’assistents.

Aquestes són algunes de les normes i recomanacions sanitàries elaborades per Salut Pública que, amb motiu de la pandèmia del coronavirus, hauran de complir-se per a la celebració d’aquests festejos en la Comunitat Valenciana.

El Pla Sanitari per a les celebracions populars pretén generar un nou model festiu sanitàriament responsable, comptar amb un moviment associatiu compromés amb la realitat sanitària, el desenvolupament de les activitats a l’aire lliure sempre que siga possible i l’ús de mascareta en totes elles, segons fonts de la Conselleria de Sanitat.

A nivell general, estableix que no es poden celebrar revetles, discomòbils o karaokes, tampoc es permet el ball ni en interiors ni exteriors, s’avançaran els horaris de celebració dels diferents actes per a evitar aglomeracions i se suspendrà tot tipus de cavalcades.

En esdeveniments a l’aire lliure, el consum d’aliments i begudes es farà exclusivament en la zona de restauració que s’habilite en el seu cas, el consum en barra estarà prohibit i hauran d’abstindre’s d’assistir les persones amb símptomes compatibles amb covid-19.

En les festes de Moros i Cristians, cada organització comptarà amb la figura del coordinador/a COVID, que coneix la normativa sanitària vigent i disposa de criteris per a aplicar-la en el desenvolupament de les diferents activitats, i en la seua absència haurà de quedar encarregada una altra persona.

L’ús de les zones d’activitat es restringirà a les i els festers i es reduiran les visites en la mesura que siga possible, s’aconsella que les activitats es facen a l’aire lliure en espais delimitats i, en cas d’usar carpes, que siga sense laterals, i totes les activitats organitzades comptaran amb inscripció prèvia d’assistents.

Els menjars, esmorzars i sopars es desenvoluparan preferentment a l’aire lliure i s’assumirà la normativa específica d’hostaleria com a aforament i horaris i no es podrà usar la barra per a consumir.

Respecte a les entrades, dianes, actes d’arcabusseria, ofrena i altres desfilades, s’asseguraran les normes de distanciament social i ús de màscara, encara que siga en l’exterior.

L’organització serà en batalló i no es trencaran les files, que hauran de complir la norma de 1,5 metres entre participants, sent cada fila de 4 o 5 components adults si l’ample del carrer ho permet.

Es tractarà de reduir al màxim la presència de públic, facilitant una àmplia cobertura televisiva o limitant la participació a les i els festers que formen part de la desfilada i porten indumentària festera, i els músics se situaran almenys a dos metres dels festers participant.

En relació amb les Ambaixades, es realitzaran establint butaques o seients preasignats i es recomana fer-ho a l’aire lliure o en espais on estiga assegurada una ventilació suficient i garantint la distància de seguretat.

Els actes culturals com a concerts, teatre o actuacions musicals es faran establint butaques o seients preasignats i amb una distància interpersonal de 1,5 metres si no hi ha seients fixos, excepte els convivents.

En actes pirotècnics, la màscara haurà d’usar-se en tot moment, encara que siga a l’aire lliure, i l’aforament de l’espai públic on es desenvolupen es calcularà dividint la superfície útil per 2,25 metres quadrats.

Respecte al menjar ambulant, es podrà cuinar complint les mesures higièniques i de seguretat alimentària sempre que es dispose de permís d’ocupació per part de l’ajuntament i s’hauran d’implantar mesures per a mantindre les distàncies en les cues.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia