Des del Consistori de Bétera s’han sumat a la proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), volent mostrar  la seua més absoluta repulsa després de tindre coneixement d’una nova víctima per violència de gènere.

Per aquest motiu, s’ha convocat un minut de silenci per a hui, dimecres 15 de setembre, a les 12.00 hores en totes les dependències municipals, sempre complint amb les mesures sanitàries establides.

I és que, com habitualment fa, la FVMP convoca a una concentració silenciosa d’un minut a les 12.00 hores; en record i denúncia per una nova víctima de la violència de gènere. La FVMP manifesta la seua repulsa davant aquesta nova agressió contra les dones, i fa una crida a tota la societat perquè denuncie i condemne aquests actes amb el propòsit d’acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere.

L’últim cas ha sigut a la Vila Joiosa, on l’Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial amb les banderes a mitja asta en repulsa a l’últim crim masclista a Espanya, ocorregut fa dos dies en la localitat quan una dona de 40 anys va morir degollada a les mans de la seua parella.

La junta de portaveus municipal s’ha reunit d’urgència i ha acordat, a més, guardar un minut de silenci -celebrat ahir al migdia- en la plaça de la Generalitat Valenciana, presidit per l’alcalde, Andreu Verdú, i la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador.

També es va acordar que en el ple del consistori de la Vila Joiosa d’aquest dijous,16 de setembre, es faça menció de totes les víctimes de l’últim mes i que el plenari en bloc guarde un altre minut de silenci per aquest cas.

En un comunicat institucional arran del crim, els portaveus de la corporació del citat municipi han manifestat la “més absoluta condemna i rebuig a aquest crim, així com el nostre suport i afecte més sincer a l’entorn familiar de la víctima”.

L’ajuntament posa a la disposició de la família de la víctima tots els recursos psicològics, jurídics, sanitaris, de protecció i d’acolliment municipals que requerisquen, “amb la finalitat de trobar el màxim benestar possible en una situació tan difícil per a l’entorn familiar”.

L’ajuntament ha informat que des d’un primer moment va coordinar la resposta institucional amb els cossos de seguretat i personal jurídic involucrats en la investigació per a oferir una ràpida atenció a l’entorn familiar de la víctima.

Els ha tractat de garantir atenció i ajuda psicològica i social a través dels serveis municipals, a més de posar a la seua disposició tota la informació que fora del seu interés.

“La violència masclista és una greu vulneració dels Drets Humans, sent l’assassinat l’expressió més greu del masclisme”, segons la nota de l’ajuntament, que afig que es tracta de “un problema social de primer ordre que atempta contra la dignitat i la integritat física i moral, principalment de les dones que la pateixen i enfronten”.

D’aquesta manera, l’ajuntament es compromet a continuar impulsant les mesures dirigides al fet que les entitats municipals i la ciutadania en general “responga de manera immediata i contundent a qualsevol agressió masclista, s’atenga de manera prioritària a la víctima, es desenvolupen actuacions preventives per a dotar a les dones d’instruments que els permeten fer front a la violència i a no permetre la impunitat social dels agressors”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia