Un any lliure de pandèmia, ahir dimecres, s’haguera celebrat amb normalitat la baixada del Santíssim Crist de la Protecció des de l’ermita del calvari fins a l’església de la Puríssima. Encara que la celebració no va poder dur-se a terme com a tal, el poble de Bétera va voler recordar aquesta data de manera especial.

Així, la Colla de Campaners de Bétera, a les 12.00 hores va procedir al volteig de campanes en l’Ermita de la Divina Pastora i al
toc de l’Àngelus i vol major de campanes en l’església de la Puríssima Concepció.

Ja a la vesprada, al finalitzar la missa de les 20.00 hores a la citada església, la colla va procedir al volteig de la campana Santíssim Crist de la Protecció. Però la cosa no va quedar ací. Doncs, el grup de portadors del Crist, en finalitzar aquesta missa, van portar al Crist des de la plaça del Mercat fins a la porta de l’església, on el retor Don Vicent va beneir l’anda, la qual  ha sigut restaurada per Amparo Alós i Gomis, i va lloar la figura del Crist al crit de “Visca el Crist!”. Abans d’entrar al Crist, els portadors van oferir un bonic espectacle on la pólvora va cobrar protagonisme. Primer, van tirar uns coets amb tenalles i després van oferir un xicotet castell de focs artificials. Finalment, entre aplaudiments i mentre sonava el toc del Glòria, es procedia a l’entrada del Crist en l’església. Una vegada dins, Don Vicent va convidar a la població a celebrar aquesta festivitat durant aquests dies on es durà a terme el tridu i la Colla de Campaners també oferiran diferents tocs de campana: consultar ací.

A continuació, oferim unes imatges d’aquest xicotet acte. En una altra publicació, oferirem un vídeo.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia