Tal com s’ha publicat des de les Xarxes Oficials del consistori de Bétera, el passat dimecres es va dur a terme una recepció del veí de Serra i esportista del CEA Bétera. Triatló, Héctor Catalá, en el Saló de Plens del Castell del municipi.
Cal recordar que el paratriatleta va aconseguir, el passat mes d’agost, una medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Tòquio.
El company de el CEA Bétera va obtindre la plaça per als Jocs Paralímpics de Tòquio després de proclamar-se campió del Món en Lausanne 2019 i, així, va veure realitzat el seu somni de participar en els jocs i el dur treball realitzat durant aquest temps s’ha traduït en el segon lloc de triatló.

Segons els experts, Héctor i la seua guia Gustavo, van saber anar de menys a més per a acabar remuntant en la carrera a peu cap a una valuosa medalla de plata.

Catalá i Rodríguez van eixir novens de l’aigua i van iniciar la transició de la bicicleta a la carrera a peu en la sisena posició. A poc a poc, van anar sobrepassant rivals per a finalitzar segons a 55 segons dels campions. En el seu camí cap a la plata, Catalá va avançar a l’altre participant espanyol en la prova, José Luis García. El madrileny i Pedro Andújar van començar millor i van arribar a anar segons en el tram de bicicleta, però una penalització i la baixada que va patir García en la carrera a peu els va deixar en la setena plaça.

El passat dimecres, el seu acte de recepció va congregar a la seua família i molts dels membres del CEA Bétera.
El paratriatleta serà també nomenat fill predilecte de Serra. Així ho va anunciar l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, en l’acte de recepció que la seua localitat natal va oferir a l’esportista, fa unes setmanes, després de l’èxit aconseguit juntament amb el seu guia Gustavo Rodríguez.

 

Catalá va arribar al poliesportiu municipal del seu poble natal, que porta el seu nom des que en 2019 es proclamara campió del Món, per a ser homenatjat sobre un Dos Cavalls roig que el va passejar pels carrers més cèntrics de la població.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia