(EFE) La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha reclamat al Govern valencià que reòbriga les pistes de ball i amplie l’horari de l’oci nocturn, almenys, fins a les 5 hores, una vegada finalitzen les restriccions vigents el pròxim 27 de setembre.

En un comunicat, la CEOH assegura que amb l’evolució positiva de les dades sanitàries “qualsevol mesura inferior a aquesta proposta és inviable per a empreses, que aconsegueixen pèrdues de facturació de fins al 90%”.

Des del passat 6 se setembre, l’oci nocturn pot obrir fins a les tres de la matinada, encara que amb limitacions, que inclouen que no es puga usar la pista de ball, una restricció que estarà vigent, almenys, fins al 27 se setembre.

L’organització empresarial demana planificar amb antelació la nova fase de recuperació de l’activitat de l’oci, ja que “la improvisació d’última hora en la flexibilització de noves mesures suposa un cost econòmic difícil d’assumir per a les pimes i una incertesa que posa en joc el seu futur”.

En concret, la coordinadora empresarial demana ampliar l’horari d’obertura de pubs i discoteques mínim a les 05.00 hores, podent romandre dempeus amb màscara en els locals, l’aforament al 75%, pista de ball delimitada al 50% i el tancament dels establiments d’hostaleria a les 01.30 hores.

Per a continuar avançant en la desescalada de l’activitat de l’oci i els espectacles i definir les pròximes mesures, reclamen la convocatòria urgent d’una nova reunió de treball entre les patronals del sector i la Conselleria de Sanitat.

A més, assenyalen que, tenint en compte la crítica situació a la qual s’enfronta, especialment, el sector de l’oci, després de 550 dies sense activitat, “és absolutament necessari planificar un full de ruta”.

Afirmen que les pimes “no poden avançar a cegues en aqueixa desescalada, perquè després de 18 mesos de tancament i de severes restriccions, els locals d’oci es juguen el seu futur i la seua supervivència durant les pròximes setmanes”.

Necessiten planificar i dissenyar la seua programació, les seues campanyes de màrqueting, la seua capacitat financera i la recuperació del seu personal, però tot això no es pot fer d’un dia per a un altre, afirmen en el comunicat.

Així mateix, insisteixen que es tracta de mesures absolutament viables, tenint en compte les actuals dades sanitàries, i consideren que “no avançar en aquesta direcció seria injust i desproporcionat, tenint en compte que la Comunitat Valenciana disposa d’un de les millors dades de vacunació a nivell mundial”.

Assenyalen que seria “paradoxal” que es continue “castigant els establiments d’oci reglat, exigint prudència i aplicant restriccions desproporcionades que només pretenen servir de cortina de fum enfront de la incapacitat de l’administració per a gestionar la fase final de la crisi sanitària i per a abordar la problemàtica de l’oci juvenil”.

D’altra banda, el sector exigeix la revisió del pla d’ajudes econòmiques Resistir Plus, i reitera la seua reclamació d’un pla d’ajudes específiques per a l’oci nocturn de 50 milions, per al que reclama al Consell una reunió específica amb les Conselleries competents.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia