El regidor de Compromís, Joano Baudés, va realitzar quatre preguntes en el Ple de setembre en el torn de Precs i Preguntes.

Segons va comentar, des de la Urbanització Sant Isidre van fer arribar un escrit en el mes de juliol on indicaven que s’havia detectat el bacteri E. Coli en les aigües de la urbanització i demanaven una reunió urgent per a trobar una solució. “Estem parlant d’un bacteri greu. Preguntar si ja s’han reunit amb ells i si s’han trobat algunes solucions”, va comentar Baudés.

La responsable de l’àrea d’aigües, Eva Martínez, va explicar que en l’anàlisis de les aigües d’un pou privat de la urbanització s’havia detectat aquest bacteri. “Sí que ens hem ficat en contacte amb ells i, des de secretaria, ja s’està treballant amb el tema. La solució és que es puguen connectar a la xarxa d’Aigües de València. Cal traslladar-li a Moncada com un conveni, indicant que aquesta part del terme municipal de Bétera se subministra a través de la xarxa de Moncada. Per aquest motiu no està sent tan ràpida la solució, va detallar.

D’altra banda, l’edil de Compromís va comentar que El British College ha sol·licitat la possibilitat, en règim de concessió, que se li cedisca el dotacional del R-6 L’Hípica, el qual és compatible en l’ús escolar. Es tracta d’un dotacional de 9.514 metres quadrats. “Saber quina és la intenció d’aquest equip de govern. Si donaran la possibilitat que empreses privades puguen optar a gaudir-los, després de la problemàtica que ja tinguérem a Mas Camarena en el Col·legi de Mas Camarena, que es va privar el fet de poder fer dotacions a eixa urbanització durant molts anys”, va preguntar Baudés.

“Efectivament, la intenció és traure-ho a concurs perquè es puga presentar el British o qualsevol”, va indicar l’edil d’Urbanisme, Eva Martínez.

“Jo crec que la cessió de dotacionals, li ho estava comentant abans, en mas Camarena hem tingut un problema enorme a l’hora de crear espais públics, ja que en 2004-2005 es va decidir que l’únic dotacional que existia a la zona se li cedia a un col·legi. La corporació d’eixa etapa, amb els vots en contra o abstenció de regidors de l’esquerra, va decidir que aquell dotacional passava a una empresa privada. Això ha provocat que durant anys, en aquella zona, com Ajuntament no hem pogut oferir serveis de proximitat a la ciutadania. Ho dic perquè en el R-6 pot passar exactament el mateix”, va mencionar Joano Baudés.

Martínez li va explicar que “no té res a veure”. “L’edifici de Mas Camarena no està en dotacional públic. Era un espai privat d’ells i se li va cedir només la part de les pistes que estaven annexes. Però no és el mateix que en la zona del R-6”.

Baudés va insistir que per a ell sí que era el mateix i que no tenien la mateixa manera de veure l’assumpte.

La tercera pregunta del regidor de Compromís va anar dirigida a l’àrea de Parcs i Jardins. “Si ja la situació de la jardineria era roïna i la permissivitat que està tenint aquest equip de Govern amb l’empresa de jardineria sembla que és infinita, aquest estiu ha sigut l’acabose de veure com estan morint part de les plantacions que tenim al poble. Vam quedar en ple que s’iniciaria un expedient contra l’empresa de contractació i era preguntar si s’ha encetat alguna cosa”, va preguntar Baudés.

L’edil de Parcs i jardins, Carlos Abad, va respondre que “Des de l’estima no et puc permetre que digues que aquest equip de govern hi ha tingut permissivitat amb l’empresa de manteniment. Res més lluny de la realitat. Fa un any que estic com a responsable de Parcs i Jardins i ja li he obert un expedient a aquesta empresa. Es va obrir, se li va comunicar, jo em vaig reunir amb l’administrador únic i amb la gerent de l’empresa en l’Ajuntament. Arribarem al compromís que comprarien dues desbrossadores més, cosa que van fer, van contractar més personal i tots els empleats van fer més hores extres fins que els jardins, tot i que no estan en l’estat ideal, han arribat a estar millor que en el mes de maig”, va detallar.

Per últim, Joano Baudés va parlar dels camins rurals. “Hi havia una partida de quasi 100.000 euros per a la neteja de camins rurals en el pressupost d’enguany, que vostés el tenen aprovat des del mes d’abril i veig que continuen igual de bruts. No sé quina solució se li donarà als camins rurals perquè, ara per ara, estan brutíssims i amb unes herbes espectaculars. Ja és perillós”, va comentar l’edil.

“A mi m’agradaria que vosté fora més concís i em diguera eixos camins que vosté veu amb tanta perillositat. Nosaltres, des del departament d’agricultura no hem parat tot l’estiu de netejar camins. És cert que a l’estiu en alguns ha crescut l’herba, però no hem parat de treballar i m’agradaria que em citara alguns camins on veu perillositat”.

El regidor li va posar d’exemple el camí Moncada.

A continuació, oferim un vídeo amb les intervencions dels diferents edils.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia