Després d’una parada obligada per la situació derivada de la pandèmia Covid-19, enguany l’Ateneu de Bétera està tornant a celebrar el Folkestiu, en la seua novena edició.

En aquesta ocasió és en un format més reduït, al corral de l’Ateneu de Bétera (plaça del mercat, 5), amb control d’assistència fins a completar l’aforament. No obstant això, es torna a gaudir d’una mostra de música i cultura popular. Els actes van arrancar ahir divendres, 17 de setembre amb l’actuació de la “Rondalla de l’Ateneu”.

Hui dissabte, 18 de setembre, Raquel Cruces oferirà un concert amb percussions tradicionals a les 20.00 hores. A les 22.30 hores, està prevista l’actuació de “Besarabia“. Aquesta última formació mencionada estrenarà oficialment el seu CD “Animal Republic“.

Cal mencionar que, el Folkestiu, habitualment es du a terme cada any durant el mes de juliol i durant tres dies. La pandèmia també ha afectat la celebració d’aquest esdeveniment, que després d’una parada l’any passat per la Covid-19 enguany torna.

La finalitat principal d’aquesta iniciativa és oferir una compilació d’espectacles musicals, dansa i activitats culturals basades en el patrimoni musical i cultural popular i tradicional valencià i altres localitats del Mediterrani. Normalment, s’acompanya d’un mercat artesanal en l’entorn de la plaça del mercat. Aquest mercat, enguany no es podrà dur a terme per les mesures sanitàries establides. Dins la programació també se sol incloure tallers, espectacles infantils i balls a la plaça, entre altres. Però, com ja hem comentat anteriorment, enguany el format s’hi ha hagut d’adaptar a la situació actual.

Altres activitats per al mes de setembre

D’altra banda, la programació cultural de l’Ateneu de Bétera continuarà els pròxims 24 i 25 de setembre amb altres activitats.

Divendres 24 de setembre es presentarà el llibre “La casa invisible”, de Carme Cardona, guanyadora del Premi Diafebus de Novel·la Juvenil 2020.

Dissabte 25 de setembre, se celebrarà la “Festa Estellés” amb una lectura de poemes i un concert de la jove cantautora de la comarca del Camp de Túria, Maria Faubel.

A més a més, l’Ateneu també acull diferents activitats permanents.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia