(EFE) Les distraccions són la principal causa dels accidents mortals de trànsit registrats en la Comunitat Valenciana durant l’any 2020.

Entre les causes més freqüents de distracció al volant figuren l’ús del telèfon mòbil -que multiplica per quatre el risc de patir un accident-, fumar i la utilització de navegadors, segons ha informat la Subdelegació del Govern.

El subdelegat en funcions del Govern a València, Luis Felipe Martínez, acompanyat per la cap provincial de Trànsit, Pilar Fúnez, i pel tinent coronel cap del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil de la Comunitat Valenciana, Javier Sánchez Ferragut, ha visitat un dels controls que està realitzant la Direcció General de Trànsit dins de la Campanya de vigilància i control de les distraccions al volant que es desenvolupa fins al 22 de setembre.

La distracció com a factor concurrent en els accidents amb víctimes mortals que s’han registrat en la Comunitat Valenciana l’any 2020 apareix en el 38% dels sinistres, és a dir que ha sigut present en 26 accidents amb morts. A nivell nacional, les distraccions són factor concurrent en el 31% dels accidents amb víctimes mortals.

Luis Felipe Martínez ha indicat que “per cinqué any consecutiu, les distraccions han sigut el factor concurrent més freqüent en accidents mortals, per davant ja del consum d’alcohol i drogues i de l’excés de velocitat”.

Martínez ha posat en valor “aquest tipus de campanyes amb les quals es pretén conscienciar als conductors i conductores sobre el perill de determinades accions que suposen una distracció de la nostra atenció mentre es condueix. No sols hem d’insistir en la prudència i en el respecte de les normes de trànsit sinó també en la prevenció de totes aquelles conductes o hàbits que poden produir una tragèdia en la carretera”.

En la campanya de control de distraccions duta a terme en la Comunitat Valenciana al setembre de 2020 es van controlar 23.989 vehicles (5.739 a la província d’Alacant; 917 a Castelló i 17.333 a València), dels quals es van denunciar 764 (119 a la província d’Alacant; 37 a Castelló, i 608 a València).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia