(EFE) El municipi d’Elda comptarà l’any vinent amb el primer recinte específic per a l’enterrament de mascotes en la Comunitat Valenciana, el qual serà un dels primers d’Espanya.

El Consell valencià ha aprovat recentment la construcció d’aquest campsant per a animals, dels quals fins ara només hi ha una altra semblança a Màlaga.

Nombrosos ajuntaments ja han iniciat, no obstant això, els tràmits per a impulsar la construcció d’un recinte similar en els seus municipis pel que aquest tipus de llocs previsiblement proliferaran a partir d’ara.

El projecte recentment aprovat a Elda es desenvoluparà en 2022 amb una inversió prevista de 100.000 euros i l’objectiu és donar servei als amos d’animals de companyia tant del municipi eldense com de tota la comarca del Vinalopó Mitjá.

El vistiplau de la direcció general d’Infraestructures de la Comunitat Valenciana està subjecte al compliment d’unes condicions sanitàries bàsiques.

També han exigit que el recinte, que estarà situat en els voltants del cementeri Verge dels Dolores, tinga un accés propi.

El responsable de la Societat Protectora del Mitjana Vinalopó, Raúl Mèrida, ha assegurat que “la gent pateix moltíssim amb la pèrdua de les seues mascotes, que són com un membre més de la família”, per la qual cosa “tindre un lloc on poder anar a visitar-los i recordar-los és tot un privilegi”.

Segons ha explicat la regidora de Protecció Animal d’Elda, Anabel García, aquesta iniciativa respon a una “necessitat real” dels ciutadans ja que, segons diu, “hi ha moltes famílies que no tenen recursos per a accedir a les escasses alternatives”.

Només alguns municipis de la Comunitat Valenciana compten amb cementeris privats per a animals i l’única una altra opció legal és la incineració, que, segons afirma Mèrida, “té un cost elevat” i davant la desesperació de les famílies “moltes mascotes acaben en el contenidor del fem”.

La Regidoria de Protecció Animal d’Elda té ja altres propostes “en procés d’estudi” de cara al pròxim any amb la finalitat de “impulsar més projectes que permeten al ciutadà gaudir dels animals” i millorar la “convivència” entre persones i animals de “qualsevol espècie”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia