Hui dilluns, 20 de setembre, se celebra  de nou el Dia Mundial de la Paella.

Es tracta d’una iniciativa impulsada, en l’any 2018, per l’Ajuntament de València, amb l’Agència Valenciana de Turisme, Turisme València, FEHV, D.O Arròs de València, Wikipaella i Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Club de Caps de Cuina i Paella Today. Es va decidir la data del dia 20, coincidint amb la sega de l’arròs.

El Dia Mundial de la Paella (#WorldPaellaDay) és l’acte central de l’agenda d’activitats que realitzen al llarg del mes de setembre.

Durant la jornada es pretén reivindicar la paella com un patrimoni identificatiu de la cultura valenciana i de la forma de ser, conviure i compartir dels valencians i valencianes. En aquest sentit, moltes agrupacions i hostalers es sumen també a la celebració.

La Marina de València acollirà enguany aquest esdeveniment.

Després de l’èxit del campionat de paella de l’edició de 2020, en el qual els xefs van haver de participar a través de les pantalles i als seus països; enguany s’ha reeditat aquest campionat, però amb grans novetats. Així, hui dilluns, 10 xefs de diferents parts del món competiran en viu en La Marina de València, concretament, en La Marineta. A les 10.00 hores arrancaran les semifinals i a les 12.15 hores serà la Gran Final en la qual se sabrà quin xef és el millor cuinant paella. La persona guanyadora rebrà una copa realitzada per l’artista faller, José Luis Platero, que està exposada en el Mercat Central.

Després del sorteig realitzat fa uns dies, les semifinals es jugaran de la següent manera:

▪ Javier Piñeiro, de l’Uruguai, contra Sang-hoon, de Corea del Sud.

▪ Vicente Aguilar, de Costa Rica, contra Rob Curley, d’Irlanda

▪ Alfredo Aramburu, del Perú, contra Binhui Jiangm de la Xina

▪ Natalie Curie, dels Estats Units, contra Sam Giansante, de Bèlgica

▪ Noelia Pascual, d’Espanya, contra Josef Kolarík, de República Txeca

En la fase de presentació de candidatures per a les semifinals de la World Paella Day Cup, un total de 36 xefs de 20 països diferents es van apuntar al repte. Més de 50.000 seguidors paellers i foodies van fer costat al seu xef favorit i la seua recepta a través de RRSS. Així mateix, segueix la campanya, ja que els mateixos xefs estan dinamitzant als seus seguidors en RRSS amb motiu del campionat de hui.

Enguany els cuiners tenen l’oportunitat de viatjar a València, i descobrir in situ els diferents punts d’origen d’alguns ingredients que formen part de la paella. D’aquesta manera, durant la seua estada a la ciutat visitaran l’horta valenciana, així com l’Albufera. A més, per al campionat, realitzaran la compra en el Mercat Central. Una altra novetat d’aquesta segona edició és que s’han adaptat dos càntics clàssics del futbol com el del Sevilla o el del Liverpool per a promocionar i animar aquest esdeveniment.

D’altra banda, fins al 26 de setembre se celebra en la capital del Túria la World Paella Day Restaurant Week. 28 restaurants ofereixen diferents tipologies de menús el plat principal dels quals és l’arròs, i compten amb entrant i postres. Es tracta d’una acció més, dins de les desenvolupades per al Dia Mundial de la Paella, que pretén dinamitzar l’hostaleria i contribuir a reforçar el consum en els restaurants.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia