La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, dins de l’objectiu d’eliminar tot tipus de barreres en l’atenció sanitària, posa solucions a la disposició de les persones sordes perquè la cita no presencial siga una assistència senzilla i de qualitat també per a aqueix col·lectiu.

Aquesta setmana es commemora la Setmana Internacional de les Persones Sordes i la Conselleria de Sanitat se suma a aquesta celebració, amb l’objectiu de donar una major visibilitat a aquest col·lectiu de persones, així com potenciar la igualtat de drets i d’oportunitats, en concret, en l’àmbit sanitari.

La comunicació a través del sistema SVisual està dirigida a aquelles persones que necessiten d’intèrprets de llengua de signes per a comunicar-se amb el personal sanitari. Amb aquest sistema, un intèrpret s’encarrega en temps real que la comunicació entre pacient i personal sanitari siga fluida i sense pèrdua d’informació.

L’altra manera de rebre atenció no presencial és a través de videotelefonada, dirigida a aquelles persones que bé perquè la seua pèrdua auditiva no és total, o bé perquè utilitzen un implant coclear poden comunicar-se amb el personal sanitari sense necessitat d’intèrpret.

Cada pacient pot comunicar quin sistema prefereix per a rebre atenció en qualsevol dels dos sistemes a través del Portal del Pacient (consultar ací) de la página web de la Conselleria de Sanidad. És un senzill tràmit telemàtic que es realitza amb certificat digital en aquest enllaç: consultar. Si la persona ho prefereix, pot comunicar-ho acudint al seu Centre de Salut.

Les preferències de comunicació quedaran registrades en la targeta SIP i, d’aquesta manera, podrà ser accessible des de qualsevol sistema. Fins a aquest moment un total de 175 pacients han fet ús d’aquest tràmit.

Tal com ha indicat secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, “és un pas molt important el que hem donat per a continuar derrocant les barreres amb les quals es trobava part de la ciutadania en l’accés a l’atenció sanitària”.

Amb qualsevol dels dos sistemes implantats i ja en funcionament “podem evitar desplaçaments innecessaris a les persones sordes per a estar en contacte amb el personal sanitari i rebre una atenció de qualitat, sense pèrdua d’informació”, ha afegit Concha Andrés.

La Conselleria de Sanitat ha produït, amb la col·laboració de Fesord i Helix, un audiovisual que pot ser visionat (consultar ací) i en el qual es poden veure senzills exemples d’atenció no presencial, ja siga a través del sistema SVisual o de videotelefonada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia