Si la setmana passada l’Ateneu de Bétera va celebrar la novena edició del Folk Estiu, la seua programació cultural continuarà aquest 24 i 25 de setembre amb altres activitats.

Hui divendres, 24 de setembre, es presentarà el llibre “La casa invisible”, de Carme Cardona, guanyadora del Premi Diafebus de Novel·la Juvenil 2020.

Carme Cardona Bartual  (Benaguasil, 1980), és professora de Valencià, Llengua i Literatura en un institut del Camp de Túria. Ha rebut els premis Ciutat de Manises 2010, Igualtat La Pobla de Vallbona 2020 i Pascual Enguídanos – George H. White de Llíria 2020, i és coneguda pel seu activisme literari en les xarxes socials, especialment des de l’Instagram @bookcarmecarmeta.

En el seu llibre parla d’Alba, qui abandonada pels seus pares en una misteriosa casa amagada en els boscos d’Irlanda, és una xiqueta marcada per una màgia fosca i perillosa. Entre encantadores, savis, dracs i druides que afonen les seues arrels en la mitologia gaèlica, tractarà de buscar la seua pròpia identitat.

Qui és Alba en veritat? Per què la custodien i la temen? La Casa Invisible proposa un viatge fascinant a un univers en què les coses extraordinàries s’entrecreuen amb el descobriment de l’amor, la traïció i el coratge. Una fita de la literatura fantàstica en valencià.

D’altra banda, demà dissabte, 25 de setembre, se celebrarà la “Festa Estellés” amb una lectura de poemes i, després de sopar, un concert de la jove cantautora de la comarca del Camp de Túria, Maria Faubel.

De Maria Faubel cal recordar que en el passat mes de març va publicar la nova cançó: “Alcem la Veu”. Una cançó per visibilitzar les dones de la ciència i les arts. Però és molt més.  Doncs és un projecte educatiu que es va plasmar en l’actuació en directe del passat mes de març a l’institut de Llíria amb 180 alumnes interpretant la part de percussió.  A més de cantautora compromesa, Maria és mestra i, en este projecte, desenvolupa les dos vessants que la formen: la música i l’educació.

A més a més, l’Ateneu també acull diferents activitats permanents. Una d’elles es va presentar aquest dijous, 23 de setembre. Es tracta del Taller de Turisme Cultural,  el qual es durà a terme fins al 19 de desembre. L’horari és els dijous, de 18.30 a 20.00 hores.

Així mateix, el pròxim diumenge 3 d’octubre, es reprendran les Passejades per la Calderona. Aquestes donaran inici en el mirador de la Pedrera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia