La Interpedartamental de la Generalitat Valenciana per a la prevenció i actuació davant la covid-19 es reunirà aquest dilluns per a establir una nova relaxació de les restriccions, en vista de l’avanç en la vacunació i la baixada de la incidència del virus, i decidir si implanta el passaport covid.

Així ho ha avançat la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha assenyalat que la reunió serà finalment el dilluns, dia en què acaben les mesures vigents des del passat 7 de setembre.

La comissió es reunirà abans de l’inici del debat de política general, que està previst que comence a les 10 hores en Les Corts Valencianes, i en ella s’abordarà la possibilitat d’ampliar horaris i aforaments, així com de recuperar determinades activitats, com el ball en locals d’oci nocturn.

La idea, segons Oltra, és poder anar avançant en el sentit que determinades activitats recuperen “la seua pròpia naturalesa”, com pot ser el cas dels pubs i les discoteques, on un escoltarà música, relacionar-se i ballar, activitat que en aquests moments no està permesa.

“Per ací és per on van els tirs”, perquè la resta d’activitats funcionen “més o menys” dins de la normalitat, ha dit la vicepresidenta, encara que ha assenyalat que caldrà esperar a veure la proposta que fa la Conselleria de Sanitat, i desconeix si la recuperació del ball s’acordarà aquest dilluns o més endavant.

Una altra de la qüestions que s’abordaran en la Comissió Interdepartamental serà la possibilitat d’implantar el passaport covid, una qüestió que veu “complicada” de posar en marxa amb la legislació actual, però que considera “una garantia per a clients o usuaris”.

“S’haurà de debatre i estudiar, però no per a totes les activitats sinó per a les que tinguen risc major, per ser multitudinàries, com a grans festivals, o que requerisquen estar molt junts”, ha plantejat Oltra, qui ha afegit que és necessari comptar amb l’acord dels diferents agents implicats.

Ha afirmat que el passaport covid “ens protegeix a tots” i ha considerat que a cap propietari d’un local d’oci li interessa que es produïsca un brot en el seu establiment, sinó que el que vol és que “les coses vagen bé i que els seus clients no es contagien o es posen en perill”.

En tot cas, Oltra ha manifestat que a partir del dilluns es pot iniciar “el camí a aqueixa tan desitjada i esperada normalitat”, doncs, segons ha destacat, la Comunitat compta amb 4 milions de persones amb la primera dosi de la vacuna i 3,9 amb la pauta completa.

A més, és probable que la incidència de la covid baixe aquest dilluns dels 50 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa es considera risc baix de contagi, per la qual cosa “des d’un optimisme moderat” i “sense tirar les campanes al vol”, es pot plantejar la relaxació de les mesures de protecció, ha destacat Oltra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia