Cada 27 de setembre es celebra el Dia Mundial del Turisme.

En 1979, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) va proclamar el 27 de setembre com el Dia Mundial del Turisme, per a commemorar l’aniversari de l’aprovació dels seus Estatuts.

Com a curiositat, cal dir que la declaració d’aquest dia va tindre lloc en la localitat espanyola de Torremolinos . La data es considera a més apropiada perquè coincideix amb el final de la temporada alta de vacances de l’Hemisferi Nord, i l’inici en la meitat sud.

Per a 2021, el lema del Dia Mundial del Turisme és “Turisme per a un creixement inclusiu“.

En aquest sentit, Bétera s’ha sumat a la celebració d’aquesta efemèride amb aquest mateix lema. Així, aquesta vesprada celebrarà una jornada on el turisme inclusiu serà el principal protagonista. Doncs, cal recordar que al municipi s’han realitzat diverses activitats on s’ha apostat per un turisme inclusiu, adaptat i accessible. Així, es va incorporar a les visites als jaciments arqueològics de l’ Alqueria Bofilla i l’ Horta Vella una cadira eruga perquè les persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional pogueren gaudir al costat de la resta del grup d’aquestes visites gratuïtes organitzades l’últim diumenge des d’octubre a Juny. A més, amb aquesta incorporació s’ha permés que, des de l’àrea de Drets Socials, també s’hagen impulsat visites a la Serra Calderona amb ella.

La jornada d’aquest dilluns serà gratuïta i oberta al públic fins a completar l’aforament. Aquesta començarà a les 18.30 hores a l’auditori de la Casa de la Cultura i comptarà amb tres ponències. Aquest acte donarà inici amb la ponència “Turisme per a tots” en la qual Hamu Mrouve, precursor de la cadira eruga, parlarà del turisme adaptat i inclusiu que s’ha dut a terme en el municipi aquest últim any. La segona ponència serà a càrrec de Karín Varvaró de la Cooperativa Agrícola de Bétera (COABE) qui se centrarà en l’agroturisme i el turisme de producte amb la conferència “La volta a la terra”. I per a finalitzar, Mª José Portalés de Turisme Emprén CV parlarà sobre “Emprenedors turístics”.

En finalitzar les ponències, s’entregaran els premis del certamen “El meu racó favorit de Betera” que ha organitzat enguany l’àrea de Turisme i amb el qual s’ha volgut implicar els veïns i veïnes del municipi a fotografiar el lloc que més els agrade de Bétera i a compartir-lo a través de la xarxa social Instagram. En aquest sentit, les dues millors fotos rebran el primer i segon premi, valorats en 200€ i 100€, respectivament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia