La Fira de les Comarques va tornar aquest passat cap de setmana al seu format presencial després del parèntesi a causa de la Covid-19. En aquesta ocasió, el lloc de la celebració de la fira va ser la Plaça de l’Ajuntament de València. Del 24 al 26 de setembre, més de 40 municipis de la província, entre ells Bétera, i una desena de mancomunitats van participar en el certamen que reunix els reclams turístics de les comarques valencianes al costat de més d’una vintena d’empreses del sector.

La present edició de la Fira de les Comarques de la Diputació ha coincidit amb la commemoració del Dia Mundial del Turisme que se celebra aquest dilluns. Així, Bétera va donar a conéixer la seua aposta pel turisme inclusiu i va continuar promocionant els seus costums i tradicions, el seu patrimoni històric, la seua cultura, la seua gastronomia i les seues festes.

El públic assistent va tindre l’oportunitat de gaudir, des del divendres a les cinc de la vesprada i fins al capvespre del diumenge, de les propostes oferides pels 81 expositors de la Fira, la programació de la qual va comptar amb una desena de demostracions gastronòmiques, exhibicions folklòriques, danses i balls tradicionals, mostres artesanals, espectacles infantils i actuacions.

44 municipis, 10 mancomunitats i una associació de municipis van acostar la seua oferta turística a la capital del Túria en diferents àmbits, des dels showcooking fins a les demostracions de cant, passant per simulacions virtuals. En la jornada del dissabte, les xarangues, danses i rondalles de la matinal van donar pas a la vesprada a un espectacle circense per a tots els públics i actuacions de dj’s que van encarregar-se del tancament musical de la jornada intermèdia.

En l’apartat gastronòmic, els visitants van poder seguir de prop l’elaboració de plats típics de la geografia valenciana.

D’altra banda, La Colla el Regall i el Grup de Danses d’Ontinyent, la rondalla El Tossal de Llíria, la dansa tradicional dels serrans Salarejo, Pensat i Fet de Bétera, Cantares Viejos de Requena i Algadins d’Algemesí van ser alguns dels grups encarregats d’amenitzar el cap de setmana de Fira en el centre de València.

En aquest sentit, la jornada dominical i última d’aquesta fira, arrancava a les 11.00 hores amb una simulació virtual de la Tomatina de Buñol i finalitzava a les 19.00 hores amb les danses d’Algemesí. Així, dins d’aquesta programació del diumenge, les danses de Bétera van cobrar protagonisme de la mà de la formació “Pensat i Fet“.

Pensat i Fet” va nàixer al 2008 amb l’intenció de fomentar el folklore valencià i la pròpia cultura del poble. Aquesta agrupació balla tota classe de balls, com jotes, seguidilles, fandangos, boleros…

Betera.com no va poder estar present en aquesta actuació perquè ací al municipi també hi havia diversos actes, els quals va estar cobrint. No obstant, gràcies al nostre amic i col·laborador Ximo Asensi, podem acompanyar aquesta crònica amb unes boniques imatges de l’actuació de “Pensat i Fet” aquest diumenge en la Fira de les Comarques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia