Aquest diumenge, 26 de setembre, es va dur a terme la tercera i última jornada del V Festival d’Arts Escèniques de Bétera.

A les 12.00 hores començava el primer acte dominical. Així, a l’esplanada de l’Albereda arribava “Memphis Rock & Circ”. La Finestra Nou Circ va ser la companyia encarregada d’oferir aquest espectacle.

En aquesta ocasió, els assistents van poder música en directe malabars, acrobàcies, aeris i humor en una frenètica i desenfadada història de trobades i desacords a ritme de Rock & Roll.

Aquest espectacle ens proposa un viatge al Memphis, un mític i original bar de rock americà dels anys 50, on cada nit un peculiar cambrer rep a un grup d’amics.

6 personatges molt diferents entre si que descobreixen que junts són capaços de formar el seu propi grup musical i de mostrar les seues més diverses habilitats circenses.

Una invitació a un viatge en el temps, a l’estètica i música de la dècada dels 50, a reflexionar sobre els estereotips i relacions de gènere en aquella època i com poden, o no, haver canviat en l’actualitat…

LA FINESTRA Nou Circ sorgeix a mitjan 2012 amb la unió de quatre professionals de llarg recorregut en el Nou Circ de València amb l’objectiu de desenvolupar projectes socials, formatius i culturals entorn al Circ.

El seu objectiu és arribar a tota classe de públics amb una línia artística de nou Circ multidiscisplinar. Els seus espectacles combinen diferents disciplines circenses (malabars, aeris, acrobàcies, equilibris i clown) amb altres Arts Escèniques com la música, la dansa i sobretot el teatre físic.

L’activitat de la Companyia es canalitza en tres àmbits: la producció i exhibició d’espectacles, l’organització de festivals i la gestió de projectes formatius i de Circ Social.

Fins hui han produït diversos espectacles, sent “La Família Romanesku” el seu primer espectacle de gran envergadura. Entre altres, les seus últimes produccions han sigut “El Desig d’Estar Junts” (2020), “Royal Circ” (2019), “Memphis Rock & Cirk” (2018), “The Troupers” (2017) i “L’Engranatge” (2016). Amb elles han actuat en el Teatre Rialto, el MIM de Sueca, el Teatre Escalante, Festival Sagunt a Escena, Mostra de Pallasos De Xirivella, FitCarrer Vila-real, Mac Mislata, Fira de Teatre de Castella i Lleó, Festival Circada, Fira de Teatre Ciudad Rodrigo, etc. i en països com Portugal, Itàlia, el Marroc, França, Suïssa…

A més de la producció i exhibició d’espectacles, també treballen en l’organització de Festivals. Els membres de la companyia ja van treballar junts abans de formar aquesta en l’organització del Festival de Novo Circ de Nigrán des de 2011 fins a 2015.

Des del seu primer any de constitució en 2013 organitzen anualment el VALENCIRC (abans FINESTRA NOU CIRC FÈSTIVAL).

A això se li suma la co-organització juntament amb l’Ajuntament de València, del Festival Internacional de Circ Contorsions des de 2018.

El tercer pilar en el qual es fonamenta la Companyia és la realització de projectes de CIRC SOCIAL, sent el primer d’ells, FINESTRA INCLUSIVA, premiat per la CONSELLERIA DE BENESTAR SOCIAL en 2014. En aquest sentit, en 2019 van rebre el Premi Un País de Cultures de la Universitat de València pel projecte FINESTRA INCLUSIVA 2019.

A continuació, oferim un vídeo de l’espectacle d’ahir:

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia