El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns deu noves mesures de reducció de les restriccions derivades de la pandèmia, de manera que se suprimeixen les limitacions en els espais culturals i comerços, s’amplien els aforaments en espais d’hostaleria i s’amplia l’horari dels locals d’oci nocturn fins a les 05.00 hores.

Puig ha fet aquests anuncis durant el discurs inicial pronunciat en Les Corts amb motiu del segon debat sobre l’estat de la Comunitat Valenciana que se celebra durant la present legislatura.

“Ara estem en una bona situació de vacunació, incidència i hospitalització”, i per això “el Consell ha decidit fer un gran pas avant i en l’obertura segura”.

Puig ha informat sobre deu mesures aprovades aquest matí en la comissió interdepartamental, que entraran en vigor a partir de la pròxima mitjanit. És a dir, les mesures actuals finalitzen aquest dilluns 27 de setembre a les 23.59 hores i entren en vigor al minut següent (a les 00.00 hores del dimarts 28 de setembre) les noves mesures anunciades aquest matí.

Així, decauran totes les restriccions actuals en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques, també en el comerç i les seus d’associacions festives.

Els locals d’hostaleria podran augmentar els aforaments interiors fins al 75%, les taules podran ser de fins a 10 persones, es permetrà l’ús de la barra assegut i l’hora de tancament serà segons la llicència de cada local

Els d’oci nocturn podran ampliar l’aforament del 50 al 75%, amb taules de 10 persones, ús de la barra assegut, es permetrà el ball en el lloc preasignat i s’amplia l’horari fins a les 5 hores.

S’elimina el nombre màxim de persones en actes esportius, no hi haurà límit de participants en proves esportives com la marató o la mitjana marató, els gimnasos i les piscines cobertes pugen el seu aforament al 75%, igual que els banquets i congressos.

A més, en els partits de les lligues professionals de futbol i bàsquet decau el nombre màxim d’espectadors, de manera que el límit serà del 40% de l’aforament de pavellons i del 60% en els estadis a l’aire lliure.

A més, Puig ha informat que “s’iniciaran els contactes amb els sectors de l’oci i els festivals per a l’exigència del passaport covid de vacunació” per a l’assistència a actes massius.

Totes aquestes mesures entraran en vigor aquesta mitjanit i estaran vigents fins al 9 d’octubre, una jornada “simbòlica”, Dia de la Comunitat Valenciana, que “marcarà un abans i un després per a cinc milions de valencians”, ha assenyalat Puig.

El president ha arrancat el seu discurs amb un missatge de solidaritat per al poble canari: “mai va ser tan curta una distància de 2.300 quilòmetres, mai vam estar tan a prop. Els palmers resistiran, molt d’ànim”.

Els vacunòdroms de la Comunitat Valenciana tancaran aquest dimarts, 28 de setembre

D’altra banda, els vacunòdroms de la Comunitat Valenciana tancaran aquest dimarts, 28 de setembre, una vegada que han complit la missió per a la qual es van posar en marxa i que ho han fet amb “excel·lents resultats”.

Així ho ha anunciat també aquest dilluns el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant el seu discurs en el debat sobre l’estat de la Comunitat Valenciana, en el qual ha reivindicat que Espanya lidera els països amb més vacunació, i la Comunitat està per damunt de la mitjana espanyola.

Puig ha destacat que la vacunació ha suposat salvar moltes vides, i que la Comunitat Valenciana ha vacunat més que regions com Llombardia, la Provença o Baviera, més que capitals com Tòquio, Pequín o Londres, o que països com els Estats Units, Israel o el Canadà.

El president ha posat l’accent que el repte més determinant ha sigut vacunar i en conseqüència protegir la salut de la població, la qual cosa ha suposat “un èxit col·lectiu” i un “orgull valencià”.

Dilluns que ve, 4 d’octubre, es restablirà l’atenció presencial en els ambulatoris
Així mateix, dilluns que ve, dia 4 d’octubre, es restablirà l’atenció presencial al 100% en tots els centres de salut i d’especialitats, segons ha informat Puig, en la citada intervenció del debat sobre l’estat de la Comunitat Valenciana.
“És la millor prova de la recuperació sanitària”, ha considerat el president, qui també ha anunciat intervencions d’ampliació i millora en 50 centres d’atenció primària i 22 hospitals, sis centres d’especialitats i l’habilitació de 1.206 llits d’hospital i 48 quiròfans.També ha informat sobre l’adquisició, durant 2022, de 78 equips sanitaris d’alta tecnologia per valor de 81 milions.

El funcionariat tindrà 100% de presencialitat des del 16 d’octubre

Al seu torn, el funcionariat de la Generalitat Valenciana tindrà una presencialitat del 100% en els seus llocs de treball en les Conselleries i organismes públics adscrits a les mateixes a partir del 16 d’octubre, un dia després de l’entrada en vigor de la resolució que deixarà sense efecte aquesta modalitat de treball acordada en la crisi del coronavirus.

Així ho recull la resolució de la Conselleria de Justícia que publica aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que entrarà en vigor el pròxim 15 d’octubre, i que justifica aquesta decisió en evolució favorable dels indicadors de la pandèmia i l’alt percentatge de vacunació contra el coronavirus.

La resolució del passat mes de maig de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública per la qual va acordar la modalitat de teletreball en situació de crisi amb motiu de la covid-19 assenyalava que els seus efectes tindran caràcter temporal i s’estendran en funció de l’evolució de la crisi sanitària desencadenada per la pandèmia.

Ara es considera que la situació actual permet un retorn a la normalitat de l’activitat administrativa en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat, per la qual cosa és moment de deixar sense efecte la resolució sobre la modalitat de teletreball en situació de crisi.

No obstant això, es permet la possibilitat que el personal puga prestar serveis en la modalitat de teletreball a l’empara d’un programa o d’un pla personal específic, segons assenyala la nova resolució.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia