Bétera es va sumar ahir dilluns, 27 de setembre, a la celebració del Dia Mundial del Turisme amb el lema de 2021 “Turisme per a un creixement inclusiu“.

D’aquesta manera, va dur a terme una jornada vespertina on el turisme inclusiu fou el principal protagonista. Doncs, cal recordar que al municipi s’han realitzat diverses activitats on s’ha apostat per un turisme inclusiu, adaptat i accessible. Així, es va incorporar a les visites als jaciments arqueològics de l’ Alqueria Bofilla i l’ Horta Vella una cadira eruga perquè les persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional pogueren gaudir al costat de la resta del grup d’aquestes visites gratuïtes organitzades l’últim diumenge des d’octubre a Juny. A més, amb aquesta incorporació s’ha permés que, des de l’àrea de Drets Socials, també s’hagen impulsat visites a la Serra Calderona amb ella.

La jornada d’aquest dilluns fou gratuïta i oberta al públic. En aquest sentit, va comptar amb l’assistència d’alguns representats de diferents associacions del municipi, com Junta Local Fallera o les Ames de Casa Tyrius, entre altres.  Quasi a les 19.00 hores,  l’auditori de la Casa de la Cultura acollia tres ponències. La primera ponència va ser la de “Turisme per a tots”, en la qual Hamu Mrouve, precursor de la cadira eruga, va parlar del turisme adaptat i inclusiu que s’ha dut a terme en el municipi aquest últim any. La segona ponència va estar a càrrec de Karín Varvaró de la Cooperativa Agrícola de Bétera (COABE) qui va centrar-se en l’agroturisme i el turisme de producte amb la conferència “La volta a la terra”. Per a finalitzar, Mª José Portalés de Turisme Emprén Comunitat Valenciana, va parlar sobre “Emprenedors turístics”.

En finalitzar les ponències, es va procedir a l’entrega dels premis del certamen “El meu racó favorit de Betera” que ha organitzat enguany l’àrea de Turisme i amb el qual s’ha volgut implicar els veïns i veïnes del municipi a fotografiar el lloc que més els agrade de Bétera i a compartir-lo a través de la xarxa social Instagram. En aquest sentit, les dues millors fotos han rebut el primer i segon premi, valorats en 200€ i 100€, respectivament.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia