Bétera ha instal·lat plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum en edificis i equipaments municipals connectats a xarxa sense acumulació.

D’aquesta manera, l’edifici de la Policia Local de Bétera ja compta amb la instal·lació de 32,40 kWp amb 72 mòduls fotovoltaics JINKO de 450 Wp i un inversor HUAWEI Sun2000-33KTL de 30 kW. Amb la instal·lació d’aquests mòduls fotovoltaics, l’edifici municipal autoconsumirà 46.431 kWh anuals, la qual cosa suposa un estalvi econòmic anual estimat de 5.000€.

L’energia que es genera amb la instal·lació és neta i no necessita cap tipus de transport, per la qual cosa s’estarà deixant de consumir 46.431 kWh d’energies no renovables que han de ser transportades fins al lloc de consum.

En definitiva, amb l’autoconsum es deixarà d’emetre 46.431 kWh el que equival a 32.501 kg CO2/any.

Aquests treballs s`han realitzat a través del Pla Reacciona de la Diputació de València amb una subvenció que ascendeix a 29.189,28 euros.

Fins al moment la bonificació en l’IBI per la instal·lació de plaques solars no era aplicable ja que en els termes en els quals estava redactada resultava impossible la seua aplicació. Amb la modificació de l’ordenança, que s’emportarà a Ple aquest pròxim dilluns, la ciutadania de Bétera es veurà beneficiada si contribueix al desenvolupament sostenible del municipi.

En el passat mes de maig, la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, amb la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, van presentar la segona edició de l’estratègia Reacciona 2021, les ajudes de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació per acompanyar als ajuntaments de la província de València en l’emergència climàtica a través de la mitigació, l’adaptació i l’educació ambiental.

Esta segona convocatòria del Reacciona es compta amb novetats respecte de la primera edició,. Doncs, consta de dues fases, la primera amb sis línies i una segona fase que inclou quatre ajudes, tres de les quals són noves: la implantació de les accions dels Plans Locals de Gestió de Residus, l’execució de projectes de vies de ciclovianants i la recuperació d’espais naturals.

Altra novetat és que les ajudes són prepagables. El 85% de l’import de l’adjudicació s’abona una vegada s’hagen baremat les sol·licituds i publicat l’acord de concessió. El 15% restant s’abona quan es justifica la despesa.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia