El Dia Internacional de la Conscienciació sobre la Pèrdua i el Desaprofitament d’Aliments també se celebra el 29 de setembre, a través d’un decret oficial establit per la ONU. El seu principal objectiu és evitar que els aliments es malgasten, ja que són un bé escàs, sobretot, en aquells països on els índexs de pobresa van en augment cada dia.

El lema de 2021 és: “Posa fi a la pèrdua i el desaprofitament d’aliments. Per les persones. Pel planeta”. Tenint en compte que només queden nou anys per a aconseguir la meta de fam zero, es demana als governs i a la societat en general accelerar els esforços per a reduir considerablement el desaprofitament d’aliments.

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), destaca que ja és hora de posar fi a la fam i la misèria d’un gran nombre de persones a nivell mundial.

Tanmateix, això no serà possible si no es duen a terme mesures per a evitar la pèrdua de grans quantitats d’aliments a causa de causes naturals i també com a resultat de les males decisions i pràctiques dutes a terme per l’home i que han danyat els recursos naturals, indispensables per a la vida com l’aigua, el sòl, l’aire, entre altres.

D’acord amb aquest organisme internacional, és important obrir i enfortir els espais dels quals treballen la terra, és a dir, els menuts i mitjans agricultors per a generar una major producció d’aliments, que alhora, contribuïsca a impulsar els mercats nacionals i internacionals perquè els productes puguen arribar a moltes més persones de forma més equitativa.

Cada any tones d’aliments es perden i malgasten per innombrables causes, d’acord amb l’informe emés per la FAO, per la qual cosa urgeix aplicar polítiques ràpides i eficients per a atacar aquest mal i almenys reduir aquesta problemàtica.

D’acord amb els més recents estudis duts a terme pels especialistes de la matèria, s’estima que 811 milions de persones no poden cobrir una necessitat bàsica com és el dret a rebre aliments, una situació que s’agreuja cada vegada més per la crisi econòmica que travessen molts països a tot el món.

Per aquesta raó, un dels objectius primordials que pretén atacar la Agenda del Desenvolupament Sostenible l’any 2030 és el que concerneix la fam zero.

No obstant això, el panorama no resulta molt encoratjador, a causa dels últims esdeveniments que travessa la humanitat com la sobtada pandèmia coneguda com a Covid-19 que ha agreujat aquest problema.

S’estima que aquesta xifra de persones mancades d’aliments, podria duplicar-se a causa del virus, que ha provocat estancament de l’economia mundial i amb això, una terrible recessió, sense deixar de costat altres problemes com les guerres i el canvi climàtic amb les seues lamentables conseqüències.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia