A través de les Xarxes Socials, Betera.com ha pogut conéixer la notícia del reconeixement internacional de la labor del veí de Bétera, Toni Marzo, en la fundació de la Xarxa de Centres de Conservació de la Flora GENMEDA.

GENMEDA, Xarxa de Centres de Conservació de Plantes del Mediterrani, és una xarxa de bancs de llavors i centres de conservació de recursos genètics de la flora mediterrània que comparteixen una regió florística comuna, una àrea geogràfica amb un paisatge similar i un conjunt comú de problemes relacionats amb les alteracions de l’entorn natural. Els 18 membres de GENMEDA i els 4 nous membres associats de 12 països del Mediterrani contribueixen a la conservació dels recursos genètics de la flora mediterrània.

Toni Marzo és director tècnic del  Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal (CIEF).

La Generalitat Valenciana va crear, mitjançant un Decret, el Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal (CIEF) de la Comunitat Valenciana el 2005. L’objectiu de la creació d’aquest centre era impulsar iniciatives i projectes d’investigació, desenvolupament i innovació I+D+I dels sectors forestal i de conservació de la flora silvestre.
Amb aquest fi el CIEF gestiona línies de treball adreçades a resoldre problemes directament relacionats amb la gestió dels sistemes forestals i la conservació de la flora silvestre. Així mateix promou la cooperació amb universitats, centres d’investigació i centres tecnològics, mitjançant convenis de col·laboració i altres mesures de foment d’I+D+I.
En aquest sentit, CIEF actua com a centre de recursos i suport tècnic a projectes d’investigació, però també com a node de comunicació i transferència de coneixements en matèria de gestió del medi natural. A més a més té una llarga experiència en projectes de col·laboració, tant d’àmbit regional i estatal com europeu. Entre aquests darrers destaquen el Life Renaix El Bosc i els projectes Interreg Ripidurable, Genmedoc i Semclimed. Un dels principals resultats d’aquests dos últims, els quals el CIEF va liderar, ha estat la creació i la posada en marxa de GENMEDA, una xarxa internacional de bancs de llavors i centres de conservació de recursos genètics de la flora mediterrània.
Pel que fa a l’organització interna, el CIEF és un centre consolidat de conservació de flora que integra el Banc de Llavors Forestals, els equipaments del qual van servir de base per a l’inici de les activitats del CIEF, l’equip de conservació i producció d’espècies de flora valenciana rara, endèmica i amenaçada, la unitat de catalogació i gestió d’arbratge monumental i singular, i el Banc de Llavors de Varietats Tradicionals d’Interès Agrari.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia