Bétera ha programat una sèrie d’activitats per a commemorar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Després de la suspensió dels actes d’aquesta celebració a causa de la pandèmia, es recuperarà la tradicional processó cívica que enguany com a novetat anirà acompanyada per la primera comparsa cristiana “El Cid” de Bétera”, com a avantsala a la celebració de la Festa de Moros i Cristians a Bétera el pròxim any.

Els actes començaran el divendres 8 d’octubre a les 18.00 hores amb la inauguració de l’exposició “La Festa de la nostra història: Moros i Cristians” a la sala de cristall de l’edifici de Casa Nebot. La processó cívica començarà a les 19.00 hores i eixirà direcció al Castell des de Casa Nebot. En la processó també participaran les Obreres i els Majorals, les Falleres Majors de Bétera així com les cinc comissions falleres del municipi. Després de finalitzar, el cel de Bétera amb el Castell de fons, s’il·luminarà amb un espectacle de focs artificials.

A les 23.00 hores, el passeig de l’Albereda acollirà l’espectacle musical “Homenatge a Mecano: filla de la lluna”. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament. D’aquesta manera, les veïnes i veïns de Bétera interessats a assistir hauran de recollir les entrades en l’edifici de l’Ajuntament el pròxim dilluns, 4 d’octubre, de 09.00h a 14.00 hores i fins a esgotar existències. S’entregaran dues entrades per DNI.

La cartelleria amb tota l’activitat, que ja s’ha començat a repartir entre la població, ha sigut dissenyada pels alumnes i alumnes del Taller de Disseny Bétera III de disseny de productes gràfics. Aquest alumnat ha volgut plasmar la tradició de la Mocadorà en uns cartells amb diferents versions que conviden, sens dubte, a menjar les conegudes fruites de Sant Dionís.

Els Moros i Cristians són una festa amb gran arrelament en la nostra comunitat, que ha anat guanyant adeptes i contagiant la seua tradició entre poblacions. Ara, aquesta festa arriba el nostre municipi. José Motilla ha posat en marxa aquesta iniciativa al costat d’altres veïns i veïnes, la comparsa El Cid de Bétera.

Els membres d’aquesta comparsa seran els encarregats d’obrir aquesta processó amb ballet i plomalls dels dos bàndols per a fer gala de les seues espectaculars vestimentes.

L’activitat de la comparsa El Cid va començar abans de la pandèmia, amb una primera presa de contacte i una presentació en el saló de Plens l’any 2019, però és ara, en 2021, quan la primera comparsa cristiana de Bétera comença la seua marxa com a associació cultural.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia