El ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana ha aprovat el Procediment d’Actuació davant Crisis Sanitàries, un compromís adquirit pel Consell en el Seminari de Govern d’Ayora.

Aquest protocol defineix les actuacions concretes a desenvolupar en cas de crisis sanitàries en l’àmbit de la salut pública i en l’assistència sanitària de la població, que provoquen risc en un nombre inusualment alt de persones de manera simultània. El text recull el procediment d’actuació i els protocols de coordinació entre organismes, que es podrà activar de manera complementària al costat del Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana i al Pla Sectorial Sanitari integrat en aquest.

D’altra banda, la Comissió de Protecció Civil ha aprovat una guia, de caràcter recomanatori, per a la redacció de Plans d’Actuació Municipal enfront del risc sísmic. Aquesta guia tècnica “ajudarà a desenvolupar de manera exhaustiva el contingut dels plans d’actuació municipal de cada ajuntament”, segons ha explicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

“Estem impulsant la planificació a nivell municipal a través de mecanismes de suport com aquesta guia o la línia d’ajudes directes als ajuntaments, dotada amb 1’5 milions d’euros, per a fomentar l’elaboració de plans d’emergències enfront de riscos naturals”, ha afirmat Bravo.

La guia inclou el contingut mínim proposat en el pla especial, tant amb textos i esquemes elaborats, com amb indicacions i criteris de quina informació particular ha de constar sobre cada població. Pot consultar-se a través del portal web 112cv.gva.es.

El Ple també ha homologat setze plans municipals d’emergències. D’ells, nou són plans territorials municipals, tres enfront del risc d’incendis forestals i quatre enfront del risc d’inundacions.

Entre els Plans territorials es troben els de Daya Vieja, Guardamar del Segura, Onil i San Miguel de Salinas i Granja de Rocamora a la província d’Alacant; el de Ludiente i Vila-real, a la província de Castelló, i el de Godella i Manises, a la província de València.

A més, s’han homologat els plans d’actuació enfront d’incendis forestals de Dénia i San Miguel de Salinas, a la província d’Alacant, i Serra, a la província de València. També s’han aprovat els plans d’actuació enfront d’inundacions dels municipis d’Albatera i Granja de Rocamora, a Alacant, i de Sot de Chera i Godella, a València.

D’altra banda, la Comissió ha informat favorablement dels plans de seguretat i salvament en platges dels municipis de Gandia (l’Ahuir, Nord, Rafalcaid i Venècia) i de Santa Pola (set platges urbanes i sis naturals). Tots dos plans s’inscriuran en el Registre de Plans Locals, que ja compta amb altres quatre plans.

Finalment, el Ple de Protecció Civil també ha expressat la seua solidaritat i suport a tot el personal que forma el dispositiu de protecció civil que aquests dies treballa en l’erupció del volcà de l’illa canària de la Palma.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia