Cada 5 d’octubre se celebra el Dia Mundial dels Docents. Es tracta de la data en què la Unesco i Organització Internacional del Treball (OIT), van decidir retre homenatge a una de les professions més valuoses dins de qualsevol societat: l’ensenyament, els docents. Aqueixes persones que tenen el deure i la passió de formar a les generacions futures i així garantir el desenvolupament dels països.

L’elecció d’aquesta data es deu al fet que aqueix mateix dia, però l’any 1966, es va commemorar una Conferència Intergovernamental Especial sobre l’Estat dels Docents, per a discutir sobre els deures, però sobretot els drets del gremi docent a nivell mundial.

Des de llavors, la labor del docent ha anat guanyant importància. Tant és així, que entre els objectius de la Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, l’educació juga un paper fonamental i per tant es projecta que, en el futur, farà falta major quantitat de professionals en aquesta disciplina.

Per al 2021 el lema de la campanya és: “Els docents en el centre de la recuperació de l’educació“. Realment els mestres i mestres són clau en la recuperació social, i per això s’ha de revisar l’estat de la professió perquè els docents puguen desenvolupar el seu treball amb total garantia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia