L’equip de Betera.com va parlar aquest dimarts amb  José Yago, la fins ara regidora del partit Mas Camarena -Torre en Conill i membre de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Bétera durant la present legislatura.

Durant aquest any ha estat al capdavant del departament de Dona i Igualtat i també va encarregar-se durant un període de l’àrea de Parcs i Jardins.

Tot i que ella mateixa ens ha corroborat hui dimecres que, a hores d’ara, de manera oficial, ningú li ha notificat la seua cessió com a regidora de l’equip de govern, en diferents diaris i Xarxes Socials sí que s’ha fet difusió de la seua expulsió del partit i del fet que ja no forma part de l’equip de govern, així com de la retirada de les seues delegacions. Ara la regidoria passaria a ser del grup no adscrit.

Aquest fet ha ocorregut, després que l’edil donara suport a la petició dels equips de l’oposició (Compromís, PSPV-PSOE i Vox) de deixar sobre la taula la rebaixa de l’IBI per a “amb urgència”, consensuar alguns punts que consideraven millorables i que podien beneficiar a més gent del poble.

Yago ens explica que des d’un principi “s’ha sentit desplaçada” i que moltes de les propostes que presentava no eren molt recolzades. No obstant, la cosa “ha anat a pitjor”, indica.

“Divendres vaig rebre un missatge d’un exregidor, qui deia que volia quedar amb mi per a fer-me una proposta de l’equip de govern”, detalla  José. Doncs, segons ens comenta, aquest exregidor li va parlar com a portaveu de l’equip de govern del missatge que li havia de donar.

Yago va quedar a les 18.30 hores, del dissabte 2 d’agost, amb aquesta persona en un lloc públic. A la quedada va anar acompanyada d’un amic d’ella, qui pot confirmar i corroborar tot el que es va dir durant aquesta reunió.

“Em vaig sentir insultada. Em deia que tenia falta de dignitat i que no sabia per què estava ací, ja que no valc per al lloc que ocupe”, explica.

“Tens a tot l’equip de govern en contra de què et quedes. No dones la talla”, relata llegint el que li deia l’exregidor.

“Després de la meua negativa de renunciar a l’acta, que és el que el meu partit ha buscat des d’un principi, m’acaba proposant: tu et quedes però seràs com un vegetal perquè no opinaràs. No t’anem a deixar fer res. Et deixem que seguisques si et portes bé i fas el que et diem. No t’informarem de res ni a convocar a cap reunió. Tu simplement el que hauràs de fer és anar als plens i, quan calga votar, tu alces la mà i votes a favor de l’equip de govern”, prossegueix  José Yago.

“Ells insisteixen en el fet que em vaja i deixe l’acta, però jo no vaig entrar per a això. L’únic que jo he buscat en la política és aconseguir coses, les quals moltes vegades he demanat i no se m’han concedit amb allò de què no hi havia diners o que la tramitació és llarga”, continua.

La goteta que va depassar el got va ocórrer, com hem explicat abans, quan Yago va considerar que valia la pena “escoltar les propostes de l’oposició en benefici del poble”.

“Va haver-hi dos punts a votar i, el primer vaig considerar que havia de votar-lo i el vaig votar a favor perquè estava d’acord, però el segon jo vaig escoltar propostes i vaig fer el que vaig considerar millor per al poble. Si es poden fer més reduccions perquè no les anem a fer? Què cal tardar, dos dies? Que ens hem de reunir per a millorar la proposta? Què costa? Tot és per al bé del poble. La corporació íntegra està per a beneficiar al poble. No entenc eixa negativa”, declara.

De fet,  José deixa clar que en cap moment ha sabotejat que no s’aprove la rebaixa de l’IBI. L’únic que va votar va ser deixar-ho damunt la taula per a consensuar-ho entre tots i veure més millores.

A més, ens confirma que en cap moment s’ha sentit ni enganyada ni obligada per altres forces polítiques a votar el que va votar. “L’únic que vaig fer és escoltar les propostes dels meus companys i vaig veure que podien beneficiar-se molts més veïns i veïnes de Bétera. El que no entenen ells és que hi ha altres persones que també poden aportar idees i propostes i beneficiar a més gent”.

“Aquest matí he vist que m’havien eliminat del grup de WhatsApp de l’equip de govern i he vist ens altres WhatsApp que tinc en comú amb altres regidors que m’insultaven dient que per culpa meua no va haver-hi una baixada de l’IBI… Per tots els WhatsApp que tenen, van publicant mentides, danyant la meua persona”, indica Yago.

“Totes aquestes acusacions i calumnies estan en mans del meu advocat per a veure si es procedeix a accions legals, perquè pense que no em meresc aquest comportament cap a mi”, afirma.

Tots aquests detalls i molts més, ens ho conta ella mateixa en aquest vídeo.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia