Cada 7 d’octubre els sindicats de tot el món duen a terme mobilitzacions per a promoure el treball decent, ocupacions segures i sense riscos, així com salaris decents. Se celebra la Jornada Mundial pel Treball Decent.

Aquesta efemèride ha sigut promoguda per la Confederació Sindical Internacional (CSI), amb la finalitat de promoure anualment una jornada de mobilització mundial amb la participació activa de sindicats de tot el món, a fi de reclamar treballs decents.

Així mateix, aquesta jornada mundial s’enfoca en què el treball decent ha de ser una prioritat en les polítiques i accions governamentals per a la recuperació del creixement econòmic de les nacions, contribuint a la construcció d’una nova economia mundial.

La Confederació Sindical Internacional (CSI) va ser creada l’1 de novembre de 2006, la seu central del qual se situa a Brussel·les (Bèlgica). El seu principal objectiu és assegurar el respecte dels drets fonamentals dels treballadors, promoguts per l’Organització Internacional del Treball (OIT).

Aquesta central sindical va sorgir a partir de la fusió de la Confederació Internacional d’Organitzacions Sindicals Lliures i de la Confederació Mundial del Treball.

Actualment representa a uns 207 milions de treballadors, en més de 163 països.

Anualment la Confederació Sindical Internacional (CSI) duu a terme campanyes per a la celebració d’aquesta Jornada Mundial. Per a l’any 2021 el tema central és “Crear ocupacions justes”.

Arran de la pandèmia per COVID-19 s’estima la pèrdua d’uns 200 milions d’ocupacions, excloent a un elevat nombre de persones del mercat de treball, en la seua majoria dones.

En tal sentit, aquesta campanya convida als governs de tot el món a tindre en compte l’ocupació com a prioritat fonamental, asseient d’aquesta manera les bases per a la seguretat econòmica i la justícia social.

Així mateix, la *CSI proposa la creació d’uns 575 milions de llocs de treball i la formalització de l’ocupació informal per a l’any 2030, en compliment de l’objectiu de desenvolupament sostenible 8, contemplat en l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia