Tal com ja hem comentat en altres publicacions, l’expedient d’aprovació de la Modificació de l’Ordenança Fiscal 1, Reguladora de l’Impost de Béns Immobles (IBI) es va dur al ple ordinari del mes d’octubre, celebrar el passat dilluns 04 d’octubre, però amb els vots a favor dels grups de l’oposició (Compromís per Bétera, PSPV-PSOE Bétera i Vox Bétera) i una regidora de mas Camarena Torre – En Conill es va aprovar el fet de deixar sobre la taula aquest punt, per poder reunir-se tots “amb urgència” perquè es poguera dur de nou a ple com més aviat possible i millorar alguns aspectes que consideraven que podien beneficiar a més gent del poble.

En aquest sentit, Compromís va proposar la mateixa bonificació per a les famílies monoparentals que a les famílies nombroses, els socialistes de Bétera també van indicar millores en les bonificacions d’altres col·lectius (pensionistes, persones amb diversitat funcional i les seues famílies) i VOX també va realitzar altres propostes “en benefici de les veïnes i veïns del municipi”, segons van al·legar els diferents portaveus.

Posteriorment, com tots els grups polítics de l’oposició van realitzar la petició de deixar damunt la taula aquest punt per a revisar-lo i millorar-lo de manera urgent, es va procedir a la votació per part de tota la corporació municipal de deixar-lo o no damunt la taula.

Tenint en compte que Manolo Chover, regidor de Mas Camarena-Torre en Conill, no va poder assistir al Ple i, per tant, no es va comptar amb el seu vot, la votació va eixir favorable en deixar aquest punt damunt la taula amb 11 vots a favor i 10 en contra. Doncs, a banda dels vots dels regidors dels tres partits polítics de l’oposició (Compromís, PSPV-PSOE i VOX), una regidora de l’equip de govern va també votar a favor de deixar el punt damunt la taula, al considerar també que hi havia aspectes millorables.

Després d’aquest fet, el passat dimecres 06 d’octubre, va tindre lloc una Junta de Govern Local per a tractar les propostes que es presentaren al ple ordinari per part de l’oposició.

Després d’aquesta reunió, es va convocar un Ple extraordinari per a hui dissabte, 09 d’octubre, amb l’únic punt sobre la rebaixa de l’IBI.

El regidor de Compromís, Enric Álvarez, la portaveu del PSPV-PSOE,  José Ballesteros, el Portaveu de Vox, Fidel Valcarce i la ja regidora del Grup No Adscrit,  José Yago, han exposat les seues propostes i explicat el seu sentit de vot abans de passar a la votació.

L’única proposta que s’ha considerat viable de les proposades per l’oposició ha sigut la de Vox, qui va proposar una bonificació del 30% en lloc del 20% en la instal·lació de plaques solars.

Finalment, la rebaixa de l’IBI s’ha aprovat amb els vots a favor del Partit Popular, Mas Camarena-Torre en Conill, Ciudadanos, Compromís, Vox i la regidora del grup no adscrit i l’abstenció del PSPV-PSOE.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia