Els actes per a commemorar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, van arrancar ahir divendres a Bétera.

En primer lloc, es va inaugurar l’exposició “La Festa de la nostra història: Moros i Cristians” a la sala de cristall de l’edifici de Casa Nebot.

Aquesta es podrà visitar fins a aquest diumenge, 10 d’octubre. Els horaris de visita són de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20:00 hores.

Després de la suspensió l’any passat dels actes d’aquesta celebració a causa de la pandèmia, ahir es va recuperar  la tradicional processó cívica que enguany com a novetat va anar acompanyada per la primera comparsa cristiana “El Cid” de Bétera”, com a avantsala a la celebració de la Festa de Moros i Cristians a Bétera el pròxim any.

Al voltant de les 19.00 hores, la processó eixia en direcció al Castell des de Casa Nebot. El grup de danses de la Falla Gran Via de l’Est, acompanyats de la dolçaina i el tabal de la colla Xe què burrà, van ser els encarregats d’encapçalar aquesta processó. Durant el recorregut van oferir diferents balls.

Posteriorment els seguia la comparsa cristiana “El Cid”, qui també anava acompanyada d’uns balls tradicionals de la festivitat de Moros i Cristians i tancava la seua desfilada la banda de Bétera tocant música també típica d’aquesta celebració.

Les Falleres Majors de Bétera, Junta Local Fallera i els màxims representants de cada comissió fallera de Bétera, també van participar en aquesta processó.

Les Obreres van desfilar amb el vestit regional, repartint caramels, davant la senyera i la comitiva municipal.

Els Majorals van ser els encarregats de tancar la cercavila, tirant coets amb tenalles.

Després de finalitzar, la processó el cel de Bétera amb el Castell de fons, es va il·luminar amb un espectacle de focs artificials.

A les 23.00 hores, el passeig de l’Albereda va acollir l’espectacle musical “Homenatge a Mecano: filla de la lluna”.

A continuació, oferim més imatges de la processó cívica. En una pròxima publicació, oferirem un vídeo sobre aquesta celebració.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia