La Diputació de València ha publicat la licitació de les obres de la segona fase de la Variant Nord de Bétera, que consistix a connectar la CV-310 amb la CV-333 en un tram d’aproximadament un quilòmetre en direcció a Olocau. La actuació donarà continuïtat al traçat de cinc quilòmetres obert al trànsit fa a penes dos setmanes i que permet descongestionar els accessos a Bétera, que abans de l’obra executada per l’àrea provincial de Carreteres suportava el pas de 12.000 vehicles al dia.

 

El diputat d’Infraestructures i Carreteres, Rafa García, va avançar la ràpida tramitació d’esta segona fase de la Variant de Bétera durant la posada en servei de la primera, executada per l’empresa Bertolín amb una inversió de 15 milions d’euros per part de la Diputació. Per al nou tram hi ha un pressupost de 3.640.000 euros i un termini d’execució de nou mesos des de l’inici dels treballs, previstos per als primers mesos del pròxim any.

El responsable provincial de Carreteres explica que el traçat de la segona fase de la Variant Nord de Bétera té una longitud aproximada de 950 metres, des de la quarta glorieta executada en la primera fase de l’obra fins a l’existent en la CV-333, en la carretera que conduïx a Olocau. L’objectiu d’esta segona fase és “ampliar la intersecció giratòria per a establir totes les connexions necessàries entre la nova variant i la CV-333, inclòs l’accés a la urbanització La Masia”, detalla García, qui apunta que l’actuació permetrà també un accés més directe a la base militar de l’OTAN sense necessitat de travessar els carrers de Bétera.

La Diputació va obrir al trànsit la primera fase de la Variant el passat 23 de setembre, donant resposta a una reivindicació històrica dels diferents equips de govern que ha tingut Bétera en els últims anys. Amb esta via alternativa per a dirigir-se cap a Nàquera i Olocau sense necessitat de travessar el municipi, la corporació provincial millora la seguretat de la CV-310 i oferix una nova carretera moderna i respectuosa amb el medi ambient.

 

El traçat compta amb un microaglomerat fonoabsorbent i drenant en la rodadura que disminuïx la contaminació acústica i s’engul l’aigua que és expulsada fora de la calçada. Quant a la integració paisatgística i cultural amb l’entorn, la nova carretera compta amb una via de ciclovianants, l’enjardinament de les glorietes amb espècies arbòries autòctones i un mirador en una d’elles amb vista a la Torre Bofilla, un dels elements patrimonials de Bétera.

 

La Variant de Bétera inclou en la seua primera fase quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionen el control total dels accessos a la carretera. La calçada té un ample de 12 metres, amb dos carrils per sentit de tres metres cadascun i vorals-bici de dos metres a banda i banda. També consta d’una via de ciclovianants segregada i protegida de 2,5 metres d’amplitud en el marge esquerre.

El responsable provincial de Carreteres explica que el traçat de la segona fase de la Variant Nord de Bétera té una longitud aproximada de 950 metres, des de la quarta glorieta executada en la primera fase de l’obra fins a l’existent en la CV-333, en la carretera que conduïx a Olocau. L’objectiu d’esta segona fase és “ampliar la intersecció giratòria per a establir totes les connexions necessàries entre la nova variant i la CV-333, inclòs l’accés a la urbanització La Masia”, detalla García, qui apunta que l’actuació permetrà també un accés més directe a la base militar de l’OTAN sense necessitat de travessar els carrers de Bétera.

La Diputació va obrir al trànsit la primera fase de la Variant el passat 23 de setembre, donant resposta a una reivindicació històrica dels diferents equips de govern que ha tingut Bétera en els últims anys. Amb esta via alternativa per a dirigir-se cap a Nàquera i Olocau sense necessitat de travessar el municipi, la corporació provincial millora la seguretat de la CV-310 i oferix una nova carretera moderna i respectuosa amb el medi ambient.

El traçat compta amb un microaglomerat fonoabsorbent i drenant en la rodadura que disminuïx la contaminació acústica i s’engul l’aigua que és expulsada fora de la calçada. Quant a la integració paisatgística i cultural amb l’entorn, la nova carretera compta amb una via de ciclovianants, l’enjardinament de les glorietes amb espècies arbòries autòctones i un mirador en una d’elles amb vista a la Torre Bofilla, un dels elements patrimonials de Bétera.

 

La Variant de Bétera inclou en la seua primera fase quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionen el control total dels accessos a la carretera. La calçada té un ample de 12 metres, amb dos carrils per sentit de tres metres cadascun i vorals-bici de dos metres a banda i banda. També consta d’una via de ciclovianants segregada i protegida de 2,5 metres d’amplitud en el marge esquerre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia