El 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. Es tracta d’una efemèride impulsada per la Federació Mundial per a la Salut Mental (WFMH) amb el suport de la Organització Mundial de la Salut (OMS).

El propòsit d’aquesta data és visibilitzar el trastorn mental més greu que estan patint els membres de la societat global, per a generar un conjunt d’estratègies que servisquen de suport a aquestes persones i els permeta suportar la seua malaltia o curar-se definitivament.

L’esforç per diagnosticar i tractar trastorns de salut mental en edats primerenques redueix el cost financer en el futur i evita tot tipus de problemes derivats, com pot ser el suïcidi.

Per a 2021 es pretén conscienciar de la importància que té la inversió en salut mental a nivell global, sobretot tenint en compte que la salut mental és l’àrea més desatesa de la salut pública.

Es tracta d’un problema global que afecta un gran nombre de persones, i no obstant això no existeixen serveis de salut mental pública de qualitat.

Als països d’ingressos baixos o mitjans, les persones amb problemes de salut mental, neurològics o amb problemes d’addicció estan desatesos i no reben cap tractament.

I si això ja era un problema abans del COVID-19, ara ha empitjorat la situació, ja que la pandèmia ha pertorbat els serveis de salut en general, s’han suspés cites i tractaments.

Per tot això, des de les organitzacions promotores s’exigeix més inversió en salut mental.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia