El veí de Serra i membre del CEA Bétera. Triatló, Héctor Catalá, ha sumat un nou títol de campió nacional de paratriatló. Després de quedar tercer en el campionat europeu celebrat a València, de la mà d’Ángel Salamanca com a guia, Catalá va participar amb Salamanca en el Campionat d’Espanya 2021.

Amb aquest, ja van quatre vegades campió d’Espanya (2016, 2018,2019 i 2021).

El company de el CEA Bétera va obtindre la plaça per a els Jocs Paralímpics de Tòquio aquest passat mes d’agost després de proclamar-se campió del Món en Lausanne 2019 i, així, va veure realitzat el seu somni de participar en els jocs i el portar treball realitzat durant aquest temps s’ha traduït en el segon lloc de triatló.
Segons els experts, Héctor i la seua guia Gustavo Rodríguez, van saber anar de menys a més per a acabar remuntant en la carrera a peu cap a una valuosa medalla de plata.

Catalá i Rodríguez van eixir novens de l’aigua i van iniciar la transició de la bicicleta a la carrera a peu en la sisena posició. A poc a poc, van anar sobrepassant rivals per a finalitzar segons a 55 segons dels campions. En el seu camí cap a la plata, Catalá va avançar a l’altre participant espanyol en la prova, José Luis García. El madrileny i Pedro Andújar van començar millor i van arribar a anar segons en el tram de bicicleta, però una penalització i la baixada que va patir García en la carrera a peu els va deixar en la setena plaça.

El paratriatleta ha sigut també nomenat fill predilecte del seu poble natal, Serra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia