L’ONG Save the Children ha alertat aquest dilluns, Dia Internacional de la Xiqueta, que quatre de cada cinc denúncies per violència sexual interposades en 2020 per menors en la Comunitat Valenciana tenien com a víctima a una xiqueta, mentre que en els delictes a través de la xarxa van suposar el 65% dels casos.

El director de Save the Children en la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, ha indicat que la violència contra les dones i contra les xiquetes “encara es contempla normal en molts contextos”, i l’única manera d’erradicar-les passa per “la prevenció, l’educació i la tolerància zero”.

En la seua opinió, la societat “no pot permetre que milions de xiquetes patisquen violència pel fet de ser-ho, ni en la Comunitat Valenciana ni en la resta del món”.

Hernández ha reclamat que es desenvolupe com més prompte millor l’estratègia d’implementació de la Llei orgànica de protecció a la infància enfront de la violència, i ha considerat que hauria d’abordar-se també l’adaptació a aquesta estratègia de la llei d’Infància i adolescència de la Comunitat Valenciana.

Cada 11 d’octubre es commemora el Dia Internacional de la Xiqueta, una data proclamada per la ONU en 2012 amb l’objectiu de donar suport a totes les xiquetes del món en defensa dels seus drets, així com conscienciar a la població sobre els desafiaments que han de superar en moltes ocasions només pel seu gènere.

Cada any, en el marc d’aquesta celebració ONU Dones tracta d’impulsar un conjunt de mesures que aconseguisca equilibrar la balança quant a la igualtat de gènere. Algunes d’aquestes mesures són les següents:

  1. Canviar els estereotips de gènere: No sols perquè les xiquetes compten amb les acarones oportunitats que els homes, sinó també, per a trencar amb postures arcaiques que impedeixen el progrés humà.
  2. Millorar la qualitat de l’educació: Amb l’objectiu de brindar major oportunitat de desenvolupament per a les xiquetes i preparar-les tant per a la vida professional com familiar.
  3. Augmentar la quantitat de xiquetes en l’àrea de ciències: Moltes vegades les xiquetes són excloses en les matèries científiques perquè se’ls considera inferiors. Han d’obrir-se noves oportunitats que els permeten desenvolupar-se en totes les àrees del saber, com a matemàtica, ciència, tecnologia i enginyeria. En relació a això, l’11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.
  4. Ajudar-les en la transició de l’escola al treball: En un alt percentatge les xiquetes no ingressen en les universitats, així que solen fer el salt de l’escola al món laboral. L’ideal és brindar-li tot el suport i l’orientació vocacional necessària perquè es dediquen a alguna cosa que realment els apassione i per al que siguen aptes.
  5. Facilitar l’emprenedoria femenina: En tots els països s’han d’aplicar programes que ajuden les dones a aconseguir els seus somnis i emprenedories des d’una primerenca edat.

Aquest any 2021, per al Dia Internacional de les Xiquetes es reclama igualtat d’accés a Internet i als dispositius digitals per a totes les xiquetes. En definitiva es vol que cada xiqueta puga accedir en igualtat de condicions, a la tecnologia, per a poder desenvolupar el seu potencial.

Per això, el lema de la campanya per a 2021 és “La generació digital, la nostra generació”. La tecnologia ofereix a les xiquetes la possibilitat d’adquirir coneixements, ingressos i exercir el seu lideratge.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia