El consistori de Bétera ha posat en marxa una enquesta per a la participació ciutadana del Pla Director del jaciment arqueològic de l’Alqueria islàmica de Bofilla.

El pla director és una eina clau per a la protecció, planificació d’ús i posada en valor dels monuments històrics. En aquest sentit, servirà per a conservar un dels nostres majors monuments patrimonials i un senyal d’identitat de la població, així com permetre el seu gaudi a generacions presents i esdevenidores.

D’aquesta manera, es pretén evidenciar l’estat de conservació del jaciment arqueològic i establir unes directrius de restauració eficients que faciliten la intervenció i posada en valor actual i futura, com ja s’ha comentat anteriorment.

Aquest pla es desenvoluparà a través d’un equip multidisciplinari de diferents professionals especialistes en conservació del patrimoni arquitectònic, i per mitjà de cofinançament autonòmic.

Així, l’opinió de les veïnes i veïns del municipi sobre les restes arqueològiques mitjançant l’enquesta del Pla de Participació Ciutadana que ha habilitat el consistori en aquest enllaç: clic ací, permetrà conéixer les necessitats de la població local per a optimitzar les prescripcions del futur Pla Director del jaciment arqueològic de l’Alqueria islàmica de Bofilla.

Aquesta enquesta també es pot obtindre en paper si es sol·licita als edificis municipals de la localitat.

Les Restes Arqueològiques de l’Alqueria islàmica de Bofilla i la seua Torre és un monument catalogat com a Bé d’Interés Cultural, localitzat a l’est de Bétera, direcció Montcada, en el marge dret del barranc de Carraixet i ocupant una posició estratègica de control del territori sobre una plataforma elevada al peu de la xarxa de camins que antany vertebraven la regió. Es tracta d’un conjunt de grans dimensions datat entre els segles XI-XIII, construït majoritàriament en tapial i maçoneria, on es distingeixen clarament dues parts diferenciades: d’una banda la defensiva, amb la torre, l’albacar i un circuit fortificat, i per un altre la d’hàbitat, conformat pels habitatges i en la qual destaquen els banys públics.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia