Daría Terrádez, Directora General de Relacions amb la Unió Europea i l’estat i veïna de Bétera, va participar aquest dimecres en el Seminari “Innovació i cohesió per a una transició resilient, verda i digital”. Aquesta jornada el va organitzar la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea en el marc de l’esdeveniment de política regional més important de la Unió Europea, la Setmana de Regions i Ciutats de la UE.

Terrádez va presentar els primers pressupostos participatius de la Generalitat com una eina de participació de la ciutadania en les polítiques del Consell i com un instrument per a reforçar la proximitat amb els ciutadans.

El seminari va comptar amb la participació del president de la regió polonesa de Mazovia, Adam Struzik, la vicepresidenta de la regió txeca de Vysočina, Hana Hajnová, Willem Buunk, membre del govern de la regió de Achterhoek en Països Baixos, representants del govern de Gal·les al Regne Unit i Everhard Holtmann, líder de projectes del Centre d’Innovació Social de Saxony-Anhalt.

Durant la seua presentació, la Directora general va donar compte dels projectes presentats i les diferents fases de selecció i aprovació i va assenyalar que “la ciutadania participativa i compromesa amb el marc social és la base d’una democràcia més forta i una millor resiliència”

La Setmana Europea de les Regions i Ciutats (#EURegionsWeek) és el major esdeveniment anual amb seu a Brussel·les dedicat a la política de cohesió i coorganitzat pel Comité de les Regions i la Direcció General de Política Regional de la Comissió Europea.

Amb el títol “Junts per la recuperació”, el programa d’enguany se centra en la capacitat de la UE i dels governs nacionals i regionals per a fer costat als ciutadans europeus i a les seues comunitats locals amb mesures pràctiques i polítiques públiques destinades a invertir en un futur més just, ecològic i digital per a la recuperació.

La #EURegionsWeek també funciona com a plataforma per a fomentar el debat actual sobre la democràcia i el compromís dels ciutadans sobre el futur d’Europa.

Després de 19 edicions, s’ha convertit en una plataforma única de comunicació i creació de xarxes, que reuneix polítics, administradors, experts i acadèmics de quasi totes les regions i ciutats de la UE i facilita i promou l’aprenentatge de polítiques i l’intercanvi de bones pràctiques.

En el marc de la pandèmia COVID-19, les activitats i conferències de la Setmana Europea de Regions i Ciutats s’han desenvolupat en forma completament digital per segon any consecutiu, superant els 12.000 participants i les 500 sessions de treball.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia