Aquest divendres, 15 d’octubre, l’Ateneu de Bétera encetarà cicle de documentals a les seues instal·lacions (Plaça del Mercat, 5). 

 

La figura del doctor Peset Aleixandre serà la protagonista de la primera edició. A càrrec de Matilde Alcaráz y Santiago Hernández, es durà a terme aquesta primera jornada a les 19.30 hores.

Juan Bautista Peset Aleixandre (Godella, 2 de juliol de 1886 – Paterna, 24 de maig de 1941) va ser un metge, catedràtic d’universitat i polític espanyol. Rector de la Universitat de València durant la Segona República, va presidir el partit d’Esquerra Republicana a València. Va ser afusellat per la dictadura franquista després del final de la Guerra Civil, és a dir, en la postguerra.

D’altra banda, l’Ateneu ha organitzat altres activitats d’oci i cultura per a les pròximes setmanes. Així, el pròxim divendres 22 d’octubre acollirà la jornada “Literatures” de la mà de Fèlix Edo amb el nom “Lluny de qualsevol altre lloc”.  Aquest esdeveniment donarà inici a partir de les 19.30 hores.

Fèlix Edo exerceix com a professor en un institut públic, i també escriu sobre literatura, música i cinema en revistes com Debats o Serra d’Or. També publica textos als digitals de cultura el Núvol o La Llança.

L’any 2016 va publicar la seva primera obra El guardià de les trufes (Ed. Barcino) , en la qual retrata la vida masovera a les comarques dels Ports i de l’Alt Maestrat durant la postguerra. La història, simple i efectiva, no deixa de ser una excusa per a mostrar-nos les vicissituds d’aquesta forma de vida, que Fèlix Edo ja havia analitzat en profunditat en articles a la revista Saó, i que aquí converteix en literatura rural i històrica. Enguany va publicar la seua segona obra, Lluny de qualsevol altre lloc (Onada Edicions), un drama que indaga sobre els vaivens de la identitat i sobre com es formen els propòsits vitals.

D’altra banda, dissabte 23 d’octubre, hi haurà un concert de Rafa Xambó Quintet. Aquest donarà el seu tret d’eixida a partir de les 20.00 hores.

Més detalls sobre els actes, en les imatges adjuntes.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia